Facebook все пак възстановява новинарското съдържание в Австралия

23.02.2021
Разговорите между австралийското правителство и технологичния гигант бяха в застой в продължение на повече от седмица, след като правителството въведе законодателство, което оспори господството на Google и Alphabet Inc на пазара на новинарско съдържание.
Миналата седмица Facebook блокира цялото съдържание на новини и няколко акаунта на правителството. След поредица от разговори между финансовия министър Джош Фриденберг и изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг през уикенда е сключена концесионна сделка.
„Доволни сме, че австралийското правителство се е съгласило на редица промени и гаранции, които отговарят на основните ни опасения относно допускането на търговски сделки, които признават стойността, която нашата платформа предоставя на издателите, спрямо стойността, която получаваме от тях“, се казва в изявление на Facebook публикувано онлайн.
Съгласно измененията към предложения законопроект, австралийското правителство ще вземе предвид търговските споразумения, които цифровите платформи като Google и Facebook вече са сключили с местни медийни бизнеси, преди да реши дали нормативната уредба се отнася за технологичните гиганти.
Очаква се измененията да предоставят „допълнителна яснота“ на дигиталните платформи и новинарските организации как ще се прилага новият кодекс, заяви правителството.

Източник: economic.bg
Вижте още информация тук »
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Основи на застраховането"
Йото Йотов, Боян Илиев, 2004
orange_li
"Анализ на дейността на застрахователното дружество"
проф.д.ик.н Христо Драганов, проф.д.ик.н Марин Ней, 1999
orange_li
"Наръчник на застрователния посредник"
Христо Драганов Румен Гълъбинов, 2003