Биткойн изтри 10% от цената си за 24 часа

23.02.2021
Така към 8:40 ч българско време биткойн бе надолу с 10.33% за последните 24 часа и се търгуваше за 50 137 долара, показва справка в CoinDesk. Това е най-големият дневен спад на криптовалутата от месец насам. За кратко тя падна и под 49 000 долара. Все пак биткойн остава с около 75% по-скъп тази година.

Пазарът на криптовалути се нажежи в последните два месеца, тъй като големите инвеститори започват да приемат биткойн сериозно и са направили големи покупки, предизвиквайки още повече доверие сред малките спекуланти.
Инвестицията от 1.5 млрд. долара в криптовалутата от производителя на електрически автомобили Tesla този месец е помогнала за съхранение на биткойн над 50 000 долара, но сега може да доведе до натиск върху цената на акциите на компанията, тъй като тя е станала чувствителна към движенията в биткойн.
Американският министър на финансите Джанет Йелън, която отбеляза необходимостта от по-тясно регулиране на криптовалутите, заяви в понеделник, че биткойн е изключително неефективен при провеждане на транзакции и е силно спекулативен актив.
Междувременно втората най-популярна криптовалута, етериум, която често се движи в тандем с биткойн, също е спаднала с повече от 14% и до 1 613 долара.

Източник: economic.bg
Вижте още информация тук »
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000
orange_li
"Застраховане"
Проф,Христо Драганов, Боян Илиев, д-р.Ирена Мишева,
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,