Пазарите пометоха Tesla

23.02.2021
Петролът напредна с над 3%, след като продукцията бавно се възстановява след тежките снежни бури в Тексас. Брент нарасна с 3.2%, докато WTI достигна дневен ръст от 3.8%, като се установи на 61.49$ за барел.
Златото достигна едноседмичен локален връх, след като нарасна с 1.5% през изминалата сесия. Спот златото нарасна с 0.1%, до 1809.57 за тройунция, докато златните фючърси затвориха с 0.1%,  достигайки 1809.30.
Акценти днес
Икономически данни  – Еврозона
Акцентът за деня ще падне върху индекса на потребителските цени в Еврозоната, като настоящата прогноза на годишна база показва повишение. От друга страна, анализаторите не предвиждат драстична промяна в изменението на месечна база.
Инструмент на фокус
Deutsche Bank AG
Акциите на компанията достигнаха зона на съпротива под психологическото ниво от 10.000. При продължителна подкрепа от пазара може да се очаква повишение на цената и достигане до ниво от 10.000 за акция. Въпреки това индикаторът Стохастик показва навлизане на текущата стойност в зона на прекупен пазар, което може да доведе до корекция до 200 периодната средна.
USD/CAD
Валутната двойка достигна зона на подкрепа около ниво 1.2612, като валутната двойка се намира в локално дъно. При засилена подкрепа може да се очаква повишение до 50 периодната експоненциална средна, което може да доведе до нов възходящ тренд.
XAG/USD
Среброто образува възходящо движение от началото на декември, като текущата стойност успя да пробие над зоната на съпротива съставена под 28.000, като при задържане над текущото ниво, може да се очаква повишение до нови рекордни стойности.
Sweden30
Австралийският индекс образува консолидиращо движение от началото на февруари, като текущата цена се намира около долната граница на движението. При успешен опит на цената да се задържи над нивото на 200 периодната средна, може да се очаква повишение до локалния връх съставен около психологическото ниво от 6 900 пункта.
Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Източник: economic.bg
Вижте още информация тук »
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Книга за парите"
Методи Христов Станимир Христов, 2002
orange_li
"Застраховане"
Проф,Христо Драганов, Боян Илиев, д-р.Ирена Мишева,