Hyundai пуска тайното си оръжие на пазара

23.02.2021
„Очакваме тазгодишното (глобално) търсене на електромобили да се увеличи с повече от 30% спрямо миналата година“, каза президентът на Hyundai Motor Чанг Дже Хун. 
От компанията заявиха, че Ioniq 5 е базиран на нова платформа само за електрически превозни средства, която използва собствена технология на модула на батерията и изисква по-малко компоненти от съществуващите електромобили на Hyundai. Това позволява по-бързо производство на по-ниска цена.
Ioniq 5 ще може да се кара около 480 км с едно зареждане на батерията, което е с близо 20% повече от възможностите на Kona EV, моделът с най-дългия пробег от гамата EV на Hyundai преди това.
Новият електромобил ще се предлага с две опции за батерия – 58 kWh или 72.6 kWh. И ще бъде на разположение в избрани региони от първата половина на 2021 г., се казва в изявление на Hyundai.
Южнокорейският автомобилен производител не разкри цената на Ioniq 5, но от думите на президента на Hyundai Motor за Европа Майкъл Коул стана ясно, че тя ще стартират от около 42 000 евро (51 100 долара).
Hyundai планира да продаде поне 100 000 бройки в световен мащаб през следващата година – около 30-40% в Европа, 30% в Северна Америка и 20% в Южна Корея.
„Hyundai определено ще увеличи присъствието си на глобалния EV пазар, тъй като добавя нов модел, а и предвид солидните резултати на основния си EV Kona Electric“, казва Кевин Йо, анализатор в eBEST Investment & Securities.

Източник: economic.bg
Вижте още информация тук »
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застрахователен пазар"
Боян Илиев, Ирена Мишева, 2005
orange_li
"Застрахователният пазар"
Диана Иванова, Ивайло Иванов,
orange_li
"Здравно застраховане"
д-р Ирена Мишева ,