Планът на Джонсън за край на ограниченията подлуди туризма

23.02.2021
Най-големият британски туристически оператор TUI само за една нощ отчете скок в резервациите си с 500%. Най-много запазени почивки за периода от юли нататък са направени за Гърция, Испания и Турция. Очаква се планът на британския премиер за пълното премахване на ограниченията, свързани с коронавируса, да приключи на 21 юни.
Тъй като правителството обяви, че може да има промяна в датите, от които ще се разрешат отново международните пътувания, TUI заяви, че всеки, който трябва да пътува между 17 май и края на юни, може да промени датата на своята резервация, без да трябва да плаща допълнителни такси.
Фалиралият британски туроператор Thomas Cook, който възобнови дейността си в средата на септември 2020 г., след като  беше купен от китайския конгломерат Fosun за 11 млн. британски лири, след като обяви несъстоятелност през 2019 г., заяви, че само няколко часа, след като Джонсън е обявил плана си за възстановяване на международните пътувания, трафикът към сайта за резервации се е увеличил с над 100%. Като направените заявки са най-вече за страни като Гърция, Кипър, Мексико и Доминиканската република.
„Съобщението на правителството е добра новина за онези от нас, които отчаяно искат да отидат на почивка“, каза главният изпълнителен директор на Thomas Cook Алън Френч, цитиран от BBC.
Нискотарифната авиокомпания EasyJet отчете нарастване от 337% на самолетните резервации. Най-много билети са закупени за месец август, следват тези за юли и септември. Изпълнителният директор на EasyJet Йохан Лундгрен заяви, че съобщението на Борис Джонсън „е осигурило така необходимия засилване на доверието“ за клиентите в Обединеното кралство.
Дори представителите на туристическите агенции, които предлагат луксозни екскурзии, отчитат ръст в направените резервации. Аманда Матюс, управляващ директор и собственик на базираната в Рамсботъм мрежа от луксозни туристически агенции Designer Travel, казва, че нейната фирма отчита двойно повече запитвания и нови резервации за лятото.

Източник: economic.bg
Вижте още информация тук »
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки