Правителството одобри още 50 млн. лв. за ваксини

07.04.2021
„Това, което сме обещали на българите, го изпълняваме в пълния му обем. Осигуряваме необходимите количества ваксини, защото само така ще можем да се справим с пандемията“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.
Припомняме, че тази ваксина е една от най-търсената в България, но заради грешното планиране от страна на правителството и поръчката основно на дози от AstraZeneca, сега много хора се отказват да се ваксинират и чакат от медикамента на американската компания.
На днешното заседание правителството, което ще е на власт още не повече от месец, обеща и след 30 април да продължи да дава по 1000 лева допълнително на медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с пациенти е COVID-19, както и по 10 лева за всяка поставена доза от ваксините срещу коронавируса.
„Това е ефективна мярка за справяне с пандемията и за мотивация на кадрите в системата, които денонощно се трудят в безпрецедентните условия като лекуват и спасяват болните българи“, категоричен че премиерът Борисов. Министър-председателят подчерта, независимо от следизборната ситуация, държавата е длъжна да осигури всичко необходимо за медицинския и немедицинския персонал, поставен на първа линия в борба с новия вирус.

Източник: economic.bg
Вижте още информация тук »
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки