„Лев Инс“ подкрепи нова инициатива за намаляване жертвите на пътя

12.07.2017


 „Лев Инс“ подкрепи нова инициатива за намаляване жертвите на пътя„Струва ли си?“ беше въпросът, който многократно зададоха днес участниците в новата социална инициатива, насочена към повишаване безопасността на пътя. Стартът на кампанията, която цели да покаже защо е важно да шофираме внимателно и да спазваме правилата, беше даден днес на специална пресконференция, която се проведе на Летище Лесново край София.
Инициативата е на „НИС Петрол“, а партньори в нея са Пътна полиция, ЗК „Лев Инс“ АД, Българската асоциация на параолимпийците и широк кръг от медии.
Кампанията „Струва ли си?“ ще стартира с раздаване на безплатни информационни брошури във всички обекти на бензиностанции „Газпром“, като всеки изряден шофьор ще получи и допълнителни бенефити под формата на отстъпка при зареждане на гориво. Параолимпийците, от своя страна, ще допринесат с позитивния си пример и лични истории, тъй като много от тях са именно жертва на катастрофа.
ЗК „Лев Инс“, която се включва не за пръв път в кампании, подкрепящи намаляването на жертвите на пътя, обяви, че ще стимулира всички шофьори, които представят златни талони в офисите й. Те ще получат специална VIP карта с отстъпки за застрахователни продукти и преференции от партньори – охранителни и куриерски фирми, центрове за гуми, туристически агенции и много други.
„Като лидер в автомобилното застраховане, една от основните цели на „Лев Инс“ е да ограничава и предотвратява настъпването на тежки пътни инциденти. Именно заради това компанията заделя част от приходите и ги инвестира в превенция под формата на обучение на спасители, шофьори и социални кампании за повишаване безопасността на пътя. Опазването на човешкия живот е в основата и на кампанията „Активна грижа“, по линия на която осигуряваме навременен въздушен и наземен транспорт в случай на ПТП или друг инцидент.“ сподели г-н Павел Димитров, изпълнителен директор на „Лев Инс“.
В края на пресконференцията беше проведено кратко обучение от „Академия за безопасно шофиране“ и атрактивен тест драйв, при който се демонстрираха възможните опасности на пътя и поведението, което трябва да следват шофьорите, за да излязат от създалата се ситуация.
„Инициативата „Струва ли си?“ е много навременна, тъй като пътната обстановка през юли е изключително натоварена, а статистиката показва, че през юли, август и септември има най-много загинали на пътя“, споделиха представителите от Пътна полиция.
Участниците в кампанията се обединиха около тезата, че само с общи усилия може да намалим жертвите на пътя, а въпросът „Струва ли си?“ получи своя отговор – докато има война на пътя винаги ще си струва да се борим срещу нея.

 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Основи на застраховането"
Йото Йотов, Боян Илиев, 2004
orange_li
"Застрахователно право "
Велеслав Гаврийски,
orange_li
"Наръчник на застрователния посредник"
Христо Драганов Румен Гълъбинов, 2003