Възможност за онлайн консултация с лекар при съмнение за ковид инфекция

16.11.2020
Възможност за онлайн консултация с лекар при съмнение за ковид инфекция


Онлайн приложението MedUNIQA дава възможност за 24-часова консултация за COVID-19 със специалист по вътрешни болести и педиатър

 

От месец ноември всеки със съмнение за ковид инфекция или при поставена диагноза има възможност да получи медицинска консултация от лекар в приложението MedUNIQA. Консултацията се осъществява изцяло онлайн и не изисква посещение на лекарски кабинет и контакт с други потенциално заразени пациенти. Специалистите са на разположение 7 дни в седмицата, като в работно време потребителят ще получи отговор до 6 часа, а извън работно време до 12 часа.

 

Консултирани могат да бъдат както възрастни хора от лекар специалист по вътрешни болести и COVID-19, така и деца от специалист педиатър и COVID-19. Потребителите сами могат да избират лекарите за консултация, като предварително имат възможност да се запознаят с тяхната автобиография, както и с рейтинга им, получен от други пациенти, консултирали се с тях в приложението MedUNIQA.

 

„Всички сме свидетели на една утежнена ситуация и как здравната система все повече се претоварва и все повече хора се притесняват дали ще имат възможност за медицинска грижа. Онлайн диагностиката е една добра алтернатива за неспешни състояния, която ще позволи на пациентите да получат консултация от специалист за адекватно лечение, но и ще облекчи натоварването пред лекарските кабинети за състояния не изискващи спешна намеса.“, коментира Николай Генчев, Главен изпълнителен директор на УНИКА България.       

 

 

Приложението MedUNIQA e разработено изцяло за застрахователна компания УНИКА България и има за цел да предлага медицински съвети от доказани специалисти при състояния, които не налагат спешна медицинска помощ. То е достъпно за всички потребители, като всеки има възможност да се консултира със специалист освен при съмнение или поставена диагноза за COVID-19, така и в още 11 други направления, а именно – Акушер-гинекология и бременност, Вътрешни болести, Гастроентерология, Дерматология, Ендокринология, Ортопедия, Очни болести, Педиатрия, Психология, Урология и Хранене и диетика.  

 

За клиенти на застрахователна компания УНИКА със здравна застраховка, консултацията изцяло се покрива от полицата им, както и разходи за лекарства и изследвания. Повече за MedUNIQA и как да се възползвате от приложението, можете да прочетете на https://www.uniqa.bg/meduniqa/.

      

За УНИКА:

 

Застрахователните компании „УНИКА“ АД и „УНИКА Живот“ АД са част от УНИКА Иншурънс Груп - една от водещите застрахователни компании в Австрия и Централна и Източна Европа. Около 20 000 служители и ексклузивни партньори обслужват над 10,1 милиона клиенти в 18 държави. УНИКА е втората по големина застрахователна група в Австрия с пазарен дял от около 21% и оперира в Централна и Източна Европа в страните: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Македония, Черна гора, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия и Украйна. Групата UNIQA включва и застрахователни компании в Швейцария и Лихтенщайн.

 

 
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки