Финансовите стимули към бизнесите на Тръмп спират

13.01.2021
Deutsche Bank е най-големият кредитор на Тръмп,  с около 340 милиона долара заеми, които са отпуснати на неговата организацията „Trump“, информират от Reuters.
Кристиана Райли, ръководител за американските операции на Deutsche Bank заяви, че случилото се на 6 януари в САЩ е недопустимо.
„Гордеем се с американската конституция и отстояваме тези, които се стремят да я поддържат, за да се гарантира, че волята на хората се спазва и се осъществява мирен преход на властта“, написа тя в LinkedIn.
Анализатори определят този ход на банката като „правилен и необходим, ако искат да запазят позициите си на пазара“. Според тях този пример ще бъде последван и от други институции, с които Тръмп работи.

Ситуацията му в момента не е никак печеливша“, коментират те.

Заемите, които американският президент е взел от банката са били насочени към голф игрищата му и хотели във Вашингтон и Чикаго.
Припомняме, че вчера Доналд Тръмп беше „отхвърлен“ и от американската голф организацията PGA, която организира ежегодния голф турнира „PGA Tour”. Те заявиха, че „лишаваме Националния голф клуб на Тръмп Бедминстър, Ню Джърси, от PGA Championship 2022, след случилото се в Капитолия".
„Стана ясно, че провеждането на PGA Championship в Тръмп Бедминстър би било вредно за марката PGA“, заяви президентът на PGA Джим Ричърсън.
Кралският голф клуб R&A, който е и управляващ голф орган, последва примера на PGA като обяви, че в обозримо бъдеще няма да организира провеждането на шампионати на голф игрище, което е притежание на Тръмп.
„Няма да променим решението си докато не сме сигурни, че фокусът ще бъде изцяло върху играта. Но не вярваме, че това е постижимо при настоящите обстоятелства“, заяви главният изпълнителен директор на R&A Мартин Слъмбърс.

Източник: economic.bg
Вижте още информация тук »
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000
orange_li
orange_li
"Анализ на дейността на застрахователното дружество"
проф.д.ик.н Христо Драганов, проф.д.ик.н Марин Ней, 1999