"Дженерали" ще награждава отговорни шофьори с пари, гориво и безплатни застраховки

18 Ноември 2010 г.,zastrahovatel.com
в-к "Дневник Кампания на застрахователя "Дженерали" ще награждава отговорните шофьори, а обновените й автомобилни застраховки ще дават големи отстъпки на водачи без катастрофи, обявиха днес от дружеството. Кампанията "Да наградим джентълмените на пътя" ще продължи до края на март и в рамките й всеки може да предлага водачи, които са постъпили отговорно по време на шофиране - помогнали са при катастрофа, предотвратили са инцидент. В инициативата могат да участват всички, без значение дали са клиенти на "Дженерали".

Освен с предложения компанията ще следи и публикации в медиите, разказващи за отговорни шофьори. Крайните победители ще бъдат избрани от жури, в което влизат представители и на застрахователя, и на КАТ. Кампанията се провежда под патронажа на началника на ВМА ген.-майор Стоян Тонев. Първата награда е 5 хил. лв., вторият и третият ще бъдат наградени с безплатни полици "Каско", "Гражданска отговорност" и безплатно гориво за една година, като за второто място ще има и премия от 1000 лв. Още седем участници ще получат безплатна "Гражданска отговорност".

От "Дженерали" съобщиха, че вече са въвели системата бонус-малус при сключване на "Каско". При нея водачите без катастрофи плащат по-малко. Автомобилните застраховки на компанията са насочени към семейни шофьори над 29 години с автомобили "Пежо", "Ситроен", "Рено", "Шкода", "Тойота" и "Хюндай". За тях полицата "Каско" е по-евтина.

Ако клиентът има деца до 14 години, той ползва 10% отстъпка. Същото е намалението и за водачи без нарушения, които го доказват с бележка от КАТ, а с една трета намалява цената за стари клиенти на "Дженерали", които нямат щети.Така от края на октомври водачи без щети могат да намалят премията си с до 55%, казват от "Дженерали". 

С по-високи цени са полиците за автомобилните марки "Мерцедес", "Мазда", "Хонда", "Субару" и "Волво", а най-скъпи са за БМВ, "Ауди", "Порше" и другите скъпи марки. Според наблюденията на "Дженерали" това са автомобилите, чиито собственици често са по-невнимателни на пътя и освен това те се крадат по-често. Борис Велинов, директор "Автомобилно застраховане" в "Дженерали", обясни, че най-често инциденти се случват в София и Варна, които са и градовете с най-висока тарифа на застраховките. Освен това по статистика на компанията собствениците на автомобили с ярки цветове са по-склонни към агресия на пътя.

От "Дженерали" съобщиха, че от 1 декември ще започнат да предлагат и безплатен денонощен асистанс на клиентите си за чужбина. Става въпрос за помощ при инциденти на пътя, транспорт на колата, сервиз, огледи, превоз на клиента и настаняване в хотел.

Към края на деветмесечието "Дженерали Застраховане" в България отчита 6.74 млн. лв. печалба и 38.5 млн. лв. записани премии от застраховки. Само от застрахователна дейност компанията е спечелила 3.2 млн. лв. Съотношението на резервите на компанията към премиите е 162%, а само по "Гражданска отговорност" то е 285%. От задължителната полица компанията е привлякла 11.05 млн. лв. премии от януари до септември. 


Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Презастраховане"
Христо Драганов, 2001
orange_li
"Застрахователен пазар"
Боян Илиев, Ирена Мишева, 2005