Бият агенти за неплатени застраховки

20 Юли 2011 г.,zastrahovatel.com
В-к „Стандарт”

Искат 500 лева за полица с "екстри" срещу обир

 

Истински бой настава в последно време заради неразбории със застрахованото имущество. Причината е, че масово хората не включват в клаузите си за застраховка условието да се изплати обезщетение и при кражба с технически средства, тоест ако няма взлом. Самите брокери предлагат напористо на клиентите да включат тази част от клаузите, но хората отказват с мотива, че излиза по-скъпо. И наистина полицата се оскъпява двойно, ако се добави и тази точка, а за сметка на това обаче обезщетението се плаща бързо и до последната стотинка.
Именно заради това хората се парят, ако домът им стане обект на апашите. Застрахователят отказва да изплати щетите от кражбата, като се позовава на клаузата, че са използвани технически средства, а не взлом. Клауза кражба с технически средства не фигурира в полицата. "Когато не е извършен взлом, а са използвани шперцове, машини за отключване, подправени ключове, а вие нямате допълнително споразумение за този вид нахлуване в дома ви", обясняват брокерите след удара на апашите. Те допълват, че това според правилата е кражба с техническо средства и обезщетение не се изплаща.  
Най-важното нещо при обира за застрахователите е протоколът от полицията, на базата на който брокерите изплащат щетите. Масово застрахователи се оплакват, че техни клиенти им налитат на бой и са безмилостни в обидите, въпреки че самите изпълнители нямат вина, тъй като са предложили допълнителната полица, но клиентите не са я платили. Малко хора знаят, че ако искат да бъдат обезщетени за загубите си, трябва да имат застраховка тип all inclusive.
Най-рискови са хората, които имат паянтови врати. Ако искате полицата ви да е на стойност 10 000 лв., то за година трябва да се изръсите със 190 лв. Ако държите обаче да включите и условието за кражба с технически средства, ще се наложи да броите още 290 лв. Хората, които имат четиристранно заключване и решетки, ще платят и по-ниска застраховка. Общата сума за обезщетение от 10 000 лв. ще ви е 510 лв. на година. И разбира се, ако имате аларма или жива охрана, това рязко ще намали сумата. Тогава тя автоматично пада на 240 лв.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застрахователен пазар"
Боян Илиев, Ирена Мишева, 2005
orange_li
orange_li
"Управление на риска"
Христо Драганов, 2003