Отказваме се от каското

08 Август 2011 г.,zastrahovatel.com
в-к "24 часа"

Българинът прави по-малко застраховки "Каско" за сметка на "Гражданска отговорност". През миналия май премиите по двете полици са били почти еднакви - по около 200 млн. лв., с лек превес на първия.

Година по-късно за задължителната полица са платени 236 млн. лв., а за "Каско" - 180 млн. Основните причини за спада са, че хора се отказват от полицата заради финансови затруднения, както и по-малкото продажби на нови лизингови коли.

Лидери сред застрахователите по "Каско" са "Армеец" и "Бул инс", които са събрали съответно по 30,31 и 30,21 млн. лв. Най-много "Гражданска отговорност" продължава да се прави при "Лев инс", чийто приход е 44,3 млн. Компанията е на шесто място по пазарен дял. Лидер е "Булстрад". "Бул инс" е изпреварила ДЗИ и "Алианц" и е на втора позиция. Пета е "Армеец".

От януари до май дружествата по общо застраховане са събрали 569 млн. лв., което е с около 2 млн. лв. повече за година.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Презастраховане"
ЯНАКИ АНДРЕЕВ,
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li