Не може да се отнемат права на гражданите

09 Септември 2011 г.,zastrahovatel.com
В-к „Стандарт”

 

Румен Георгиев, изпълнителен директор
на ЗАД "Армеец" АД

Решението на парламента да отложи промените в Кодекса за застраховане, които касаят еднократното плащане на "Гражданска отговорност" беше очаквано. Все пак и самата гилдия на застрахователите беше разделена по въпроса. Част от колегите подкрепят разсроченото плащане, тъй като според тях това е облекчение за клиентите с ниски доходи, което им позволява да изпълнят задълженията си по закон. Други пък смятат, че голяма част от хората не внасят всички вноски по застраховката и на практика остават без задължителна "Гражданска отговорност", което поражда рискове на пътя. Въпросът е какво ще се промени след решението на парламента. Отговорът е нищо. Както и досега компаниите ще продължат да предлагат застраховки с разсрочени вноски. Някои от тях дори ги разделят на 12 вноски.
Не крия, че аз съм от тези, които подкрепят разсроченото плащане. Подкрепям решението на народните избраници, тъй като смятам, че не трябва да се отнемат вече дадени права на гражданите. Всяка услуга трябва да бъде от полза за клиента и в негово улеснение, а не затруднение.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки