Руският застраховател ще плати на туристите

17 Септември 2011 г.,zastrahovatel.com
В-к „Стандарт”

Камен Кичев,
зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията

 

Ангажимент за извеждане на руските туристи от страната има руският туроператор. Той е регистрирано юридическо лице, което сключва договор с руския турист. В този договор е записано: при неизпълнение, нередности, отменени полети, отменени хотели руският турист трябва своевременно да заплати разходите на място. Впоследствие при завръщане в родината, в Русия, тези разходи ще му бъдат възстановени от застраховката на туроператора. Това е руският модел, който работи след случката.
Направихме всичко, което беше възможно, за руските туристи към момента.
По разпореждане на премиера Бойко Борисов бе изпратен правителственият самолет, който трудно събра пътниците. Преди два дни "България Ер" направи пореден полет, почти изцяло за своя сметка. Малка част платиха пътници и руският туроператор "Алма тур". При този полет за 160-местен самолет се явиха само 80 пътници. Така че случаят има много повече медийно разказване и много повече слухове, отколкото реални пътници, които стоят и чакат.
Във всички хотели ще бъдат разпространени контакти и всички руски туристи ще бъдат информирани за случилото се. Когато се свържат с "България Ер", те ще получат информация кога е следващият полет, с който те могат да се приберат, и какви са условията, при които могат да летят.  
От днес (б. ред. вчера) "България Ер" предлага специални преференциални цени за всички полети, които извършва от България за Русия. Ще им бъде издаден документ, билет с необходимата фактура, която ще могат да възстановят от застраховката в Русия.
Българската застраховка за такова нещо е валидна само когато български туроператор изпрати български туристи в България или в чужбина. Тогава те имат право и се задейства нашият застрахователен механизъм.
Направихме каквото можахме за пътниците, но нищо повече не можем да направим към момента.
За съжаление това е нещо, което се случва всяка година навсякъде по света. Понякога става с по-големи групи, понякога с индивидуални туристи. От такива ситуации не можем да се опазим.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застраховане"
Проф,Христо Драганов, Боян Илиев, д-р.Ирена Мишева,
orange_li
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000