ING съкращава 2700 служители

04 Ноември 2011 г.,zastrahovatel.com
в-к „Дневник”

 

Холандската финансова компания ING заяви, че ще съкрати 2700 свои служители, съобщи "Уолстрийт джърнъл". Дружеството цели да намали разходите си, въпреки че отчете значителен ръст в нетната си печалба.

Компанията със седалище в Амстердам заяви, че ще освободи 2000 души, заети в търговско-банковите й операции в Холандия. По този начин тя ще спести 300 млн. евро до 2014 г.

ING e поредната финансова институция в Европа, която предприема съкращаване на разходите. Целта е да се ограничат ефектите от дълговата криза и по-строгите регулации.

Все пак компанията отчете нетна печална от 1.69 млрд. евро за третото тримесечие при €239 млн. за същия период на миналата година. Ръстът се дължи на доброто представяне на инвестиционното звено, което компенсира спада от 29% в печалбата на банково подразделение.

Компанията е регистрирала загуби в размер на 467 млн. евро от експозициите си в гръцки облигации. Дружеството заяви, че коефициентът му за капиталова адекватност (Tier 1) е достигнал 9.6%. Това означава, че ING изпълнява новите изисквания на Европейския съюз.

Акциите на ING загубиха около 20% от стойността си от лятото насам, което се дължи на задълбочаването на европейската дългова криза.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Книга за парите"
Методи Христов Станимир Христов, 2002
orange_li
orange_li
"Основи на презастраховането"
Радослав Габровски, 1998