Готвят 20% скок на “Гражданска”

10 Ноември 2011 г.,zastrahovatel.com
В-к „Стандарт”

Последен шанс за шофьорите да спестят някой лев от новата цена

 

Около 20% по-високи цени на застраховката "Гражданска отговорност" може да видим догодина. Това става ясно от прогнозите на различните застрахователи. Според изпълнителния директор на "Армеец" Румен Георгиев и през 2012 г. тенденцията за увеличаване на цената на задължителната автополица ще продължи. На същото мнение е и колегата му от "Бул Инс" Стоян Проданов, който очаква поетапно вдигане на тарифите да има и през следващите няколко години. По думите му до края на тази година увеличението на цената едва ли ще надхвърли 5%, но то зависи и от поведението на пазара като цяло. Скок в рамките до 10% до Нова година предвижда и Румен Георгиев. През 2012 г. обаче той очаква цената на "Гражданска отговорност" да се качи между 14 и 18%, което означава, че догодина по това време тарифите ще бъдат общо с около 20% по-високи от действащите в момента. Причината за предстоящото увеличение е в това, че родните полици важат в целия ЕС, където обезщетенията са по-високи, отколкото у нас, и на това, че все повече българи пътуват в чужбина и правят катастрофи.
Шофьорите, чиито застраховки изтичат в края на годината и искат да спестят някой лев от цената на полицата, трябва да побързат. Повечето застрахователни компании позволяват още днес да се купи "Гражданска отговорност", която влиза в сила от 1 януари 2012 година. "Няма никакъв проблем желаещите и днес да си купят полица за догодина", казва изпълнителният директор на "Армеец" Румен Георгиев. "Да се купува полица преди изтичането на старата е практика не само по време на т.нар. кампания по "Гражданска отговорност" през декември, но и през цялата година. Има много фирми, които сменят застрахователя на автопарка си или брокера си и купуват полици, преди да изтекат старите, обясни Стоян Проданов от "Бул Инс".Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Презастраховане"
Христо Драганов, 2001
orange_li
"Управление на риска"
Христо Драганов, 2003