Системата за електронна застраховка зацикли

29 Ноември 2011 г.,zastrahovatel.com
в-к "24 часа"

 

 

С търпение трябва да се въоръжат шофьорите, които си подновяват "Гражданска отговорност". Читатели на "24 часа" се оплакаха, че сключването на полицата последните дни отнема над 20 минути вместо обичайните 2-3 минути.

Брокери също потвърдиха, че последните дни системата, чрез която става издаването, често зацикля. Някои от тях очакват проблемите да се задълбочат през декември, когато обикновено е бумът в подновяването наполиците. "Ще трябва да си сложим охрана да ни пази от изнервени клиенти", пошегуваха се служители в офис на голям застрахователен брокер.

 

 

Шефът на Гаранционния фонд Борислав Михайлов показва принтирана полица, издадена от новата информационна система при официалното й представяне през лятото. СНИМКА: ГЕРГАНА ВУТОВА

 

От края на юли задължителната застраховка вече се прави само по електронен път, вместо да се пише на ръка от кочан. Това става чрез единната информационна система, която свърза Гаранционния фонд и застрахователите.

Няма проблем при нас, обясни Борислав Михайлов, шеф на фонда. Той предположи, че забавянето може да е заради разпадане на връзката между системите на застрахователите и брокерите.

Според застрахователите може да има временни прекъсвания, но като цяло информационните системи работят нормално. Те не очакват сериозни сривове следващия месец.

По данни на Гаранционния фонд през ноември, декември и януари изтичат около 800 000 полици. Само от началото на този месец са сключени над 225 хил. Очаква се до месец-два да заработят нови 8 камери с видеоконтрол, които засичат коли без "Гражданска отговорност", съобщи Борислав Михайлов. В момента действали 16.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Капиталовите системи: Ролята им за решаването на пенсионния "
Българската асоциация на дружествата за допълнител,
orange_li