“Алианц” с атрактивни цени по “Гражданска отговорност”

19 Декември 2011 г.,zastrahovatel.com
В-к „Стандарт”

От няколко седмици българските шофьори масово посещават застрахователните компании и агенти, за да подновят полицата си "Гражданска отговорност". Причината е, че за над 40% от колите застраховката изтича на Нова година –  пише вестник „Стандарт „. Предвид постоянното увеличение на тарифите през последните няколко години цената на задължителната полица наред със стабилността на дружеството са сред определящите фактори при избора на шофьорите. От "Алианц България" обявиха, че към момента не предвиждат да увеличават тарифата си. "Цените ни са изключително конкурентни и са продиктувани от нашия стремеж да предлагаме най-правилните решения за своите клиенти. Затова им предоставяме сигурност и качествено обслужване на добра цена", коментира изпълнителният директор на компанията Пламен Ялъмов.
Така например за масовия клас автомобили до 1500 куб. см, регистрирани в София и възраст на шофьора 35 г., цената в "Алианц" е 185,44 лв., ако колата ще се управлява само на територията на България. Минимално увеличение пък има, ако шофьорът реши да кара и в чужбина. Тогава цената на полицата става 202,78 лв.
Застраховката на същата кола, която обаче е регистрирана в друг град, извън София, ще струва по-малко. От компанията припомнят, че тарифите й са крайни и включват вноската за Гаранционния фонд и стикера. По желание на клиента полицата може да се плати и разсрочено без оскъпяване.
Освен атрактивните тарифи, всеки притежател на "Гражданска отговорност на автомобилистите" в "Алианц" получава отстъпка от 5% при сключване на застраховка "Каско" и до 30% за "Помощ при пътуване - Автоасистанс". За поощряване на добрите шофьори пък, при представяне на златен талон или документ от КАТ за липса на виновно причинени ПТП, се получава допълнителна отстъпка от 10% по застраховка "Каско".
Съветът на застрахователите е да не се пренебрегва сключването на застраховка "Гражданска отговорност на автомобилистите". В случай на произшествие, ако нямате застраховка, може да се окаже, че трябва да платите непосилна сума като обезщетение. При един сериозен инцидент сумата за покриване на неимуществени щети може да стигне над 1 млн. лв.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки