Застрахователи отказват пари заради палежите

20 Декември 2011 г.,zastrahovatel.com
В-к „Стандарт”

 

 Застрахователите вече отказват обезщетения по автокаско заради палежите на коли в София. Първият потърпевш е синът на топадвоката от Перник Александър Александров.

БМВ-то на Калоян изгоря през нощта срещу неделя пред дома му в кв. "Красно село". Момчето се върнало от среща с приятели и оставило возилото пред блока. Няколко минути по-късно съседи го извикали, защото предната част се запалила.

От полицията тогава обявиха, че се работи по версията и за умишлен палеж. Традиция е обаче при такива случаи да се разследват всички вероятности. Няма никакви данни за умисъл, автомобилът е пламнал от късо съединение в ел. инсталацията, обяви адвокат Александров. Той има солиден стаж и в следствието и през ръцете му са минали хиляди огледи и експертизи.

Изгоряло е само таблото и част от купето до предните седалки. Дори чистачките са непокътнати, което е абсурдно, ако колата е била залята със запалителна течност, категоричен е юристът. На същото мнение са и от прокуратурата и разследващите.

От пернишкия офис на застрахователната компания обаче отсекли, че е умишлен палеж, и отказали да платят обезщетение. Причинените нарочно щети не влизат в застраховката.

Плащаме по 1 100 лева за автокаско, сега ни разиграват, скочи семейството. Александров се чуди как застрахователен агент от един поглед отсъжда, че е палеж, след като специалистите са на обратното мнение. Категоричен е, че серията удари на подпалвачите от София са дошли дюшеш на застрахователите и сега те злоупотребяват с това в цялата страна. Той ще изчака експертизата на полицията и ще съди дружеството.
 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застраховане"
Проф,Христо Драганов, Боян Илиев, д-р.Ирена Мишева,
orange_li
"Здравно застраховане"
д-р Ирена Мишева ,
orange_li