Кабинетът си надцени имотите с 1/2 милион

21 Декември 2011 г.,zastrahovatel.com
В-к "Труд"

Министерският съвет е надценил балансовата стойност на имотите си с близо половин милион лева. Това излиза от документацията към обществена поръчка за застраховане на правителствените сгради.

Чиновниците са написали, че сградата на “Дондуков” 1, резиденциите, почивните бази и останалите помощни здания струват общо 82 855 722,06 лв. Едно от застрахователните дружества обаче е изчислило, че сборът от оценките на всеки един имот е 82 381 878,32 лв. и правителствените служители са признали грешката си. Ако обаче тя не бе коригирана, щеше да ощети бюджета, като увеличи застрахователната премия.

Освен сградите си правителството набира застраховател за догодина и за автопарка си, състоящ се от 108 машини. Най-скъпата от тях е камион “Нисан Кабстар” от резиденция “Евксиноград” с оценка 141 600 лв., а най-евтината: уазката на резиденция “Бояна”, оценена на 1320 лв. Но и за нея ще бъде сключена застраховка “Каско”.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки