Costa предлага по 11 000 евро обезщетение за всеки пътник на "Конкордия"

27 Януари 2012 г.,zastrahovatel.com
в-к „Дневник”

 

Няколко потребителски съюза в Италия подписаха споразумение с корабната компания Costa Cruises, която предложи да изплати компенсации от по 11 000 евро на всеки пътник, оцелял от катастрофата на лайнера "Конкордия" край остров Джилио на 13 януари, предаде Reuters.

Компанията се съгласи да изплати по 11 000 евро обезщетение за изхубени вещи и психически травми на всеки пътник, който не е получил физически наранявания при катастрофата. Освен това Costa Cruises ще покрие цената на екскурзията и всички транспортни разходи на пътниците. Пасажерите, които са пострадали физически, ще сключат отделни споразумения с компанията.

Тези, които приемат предложението, се задължават в бъдеще да не завеждат никакви дела срещу Costa Cruises. Децата ще получат същите финансови обезщетения като родителите. Парите щ ебъдат преведени до седмица след подписването на договорите.

Потребителският съюз Condacons, който не прие предложението на Costa Cruises, препоръча на пътниците също да не се съгласяват и ги призова да си направят изследвания, за да проверят дали са получили психически травми. Организацията събира подписи на пасажери, за да заведе колективен иск в Маями срещу компанията майка Carnival Plc, с искане на компенсации от по 125 000 евро за всеки пътник.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки