Разсеяните без пари от “Каско”

02 Февруари 2012 г.,zastrahovatel.com
В-к „Стандарт”

 

Оставянето на колата със запален двигател или дори само с ключовете на таблото дава пълното право на застрахователя да откаже да плати обезщетение при кражба. Това е записано и в общите условия на полиците "Каско", по-голямата част от клиентите го знаят, а и агентите и брокерите винаги го обясняват при сключване на застраховка. Това обясни пред "Стандарт" изпълнителният директор на "Бул Инс" Стоян Проданов. Основната причина компаниите да отказват изплащане на обезщетение е, че е изключително трудно да се докаже, че автомобилът е бил откраднат, а това не е договорка между собственика и трето лице.
Друга причина за отказ за плащане е липсата на малкия талон. Ако се окаже в крадеца, дори да го спрат полицаи, няма да се усъмнят, че колата е отмъкната. Броят на ключовете също е много важен. Ако колата има 2, а се представи един, това доказва, че няма договорка между собственика и "крадеца", казва още Стоян Проданов. Третото важно условие е при сключване и дори подновяване на застраховката, колата да мине на оглед и да се снима, въпреки че законът вече забрани маркирането. "За да не се окаже, че автомобилът се застрахова години наред, а в същото време е продаден за скрап, а ние го изплащаме като откраднат", каза още Проданов.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000