Държавата търси начин да защити невръстна длъжница от застрахователната компания ДЗИ

18 Април 2012 г.,zastrahovatel.com
В-к "Труд"

 

Отдел "Закрила на детето" се е самосезирал от публикации в медиите и е започнал пълна проверка на случая с 9-годишната Веселина Веселинова. Момиченцето е на път да бъде осъдено от застрахователната компания ДЗИ да плати 45 хил. лв обезщетение.

Малката Веселина е единствена наследница на загиналия й в катастрофа баща през 2006-а. Заедно с него обаче загива и 16-годишно момче от София. ДЗИ са изплатили обезщетения на родителите на загиналото момче. Сега си търсят парите по съдебен път от Веселина.

Отдел "Закрила на детето" в Хасково е започнал пълно проучване на казуса в опит да намери вариант да й помогне. В законите ни няма предвидени защитни механизми в такъв казус. Абсурдно е, но по скалата на социалните работници колосалният дълг не прави от малката Веселина дете в риск.

Ако тя изгуби делото пред Върховния съд обаче ще задлъжнее с близо половин милион лева на ДЗИ, когато навърши пълнолетие. Роднините й недоумяват как тя ще подреди живота си, ако борчът бъде признат от съда. Засега единственото, което могат да направят социалните работници е да окажат юридическа помощ на детето в съдебната битка с ДЗИ.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки