Бойко Борисов: Държавните и обществените сгради със застраховки срещу земетресения по закон

30 Май 2012 г.,zastrahovatel.com
В-к "Труд"

 

"Възложили сме на Томислав Дончев да направят промяна в закона - държавните и обществените сгради задължително да бъдат застраховани не само срещу пожари и наводнения, а и срещу земетресение", съобщи премиерът Бойко Борисов пред журналисти.

Вътрешният министър Цветан Цветанов е докладвал, че след усетеното земетресение, полицейските и пожарните коли веднага са излезли, за да успокоят населението, да обяснят какво е положението, уточни Борисов.

 "Разпоредили сме да изведат децата от матурата, въпреки че не е толкова тежък трусът, но да не ги стресира и да не поемаме допълнително рискове. Ако беше заседание на Министерски съвет - нямаше да ги извадим, но за децата няма как", каза премиерът.

По отношение на коментара на депутата от БСП Антон Кутев, че са паднали няколко комина и се е вдигнал голям шум за нищо, Бойко Борисов каза: „Делата най-добре говорят за хората. За бедния човек и един комин е много. За богатите като тях може би това е малко. Вчера съм подписал 5 милиона за училищата, градините и другите обществени сгради. Ако погледнем без човешката страна, държавата няма какво да се меси в подобни ситуации и всеки е длъжен да си застрахова жилището, но това не е човешко. В кризата се стараем по всякакъв начин", каза коментира премиерът.

 

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Книга за парите"
Методи Христов Станимир Христов, 2002
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000