Мавриков катастрофира в Швеция с влекач

27 Декември 2012 г.,zastrahovatel.com
В-к „Стандарт”

 Мавриков направи катастрофа в Швеция, без да е стъпвал в страната. "Това е застрахователна измама, дори нямам автомобил на мое име", каза  репортерът на "Баркод" по TV7.

На 20 декември 2012 година в пощенската кутия на домашния адрес на Васко Мавриков пристига известие, че трябва да вземе пратка от близкия пощенски клон. Той отива и получава писмо, адресирано лично до него, на домашния му адрес. Изпратено е от VIG service Bulgaria, които са оторизиран представител на ЗАД Булстрад.

Съдържанието на писмото гласи, че Васко Мавриков е направил катастрофа в Швеция на 09.10.2012 година, където той обаче никога не е ходил. Не са посочени марката и моделът на автомобила, с който репортерът е извършил пътния инцидент, но се твърди, че колата е с регистрационен номер СА 4881 РР. Васко Мавриков обаче не притежава автомобил на негово име.

В писмото от VIG service Bulgaria, които са оторизиран представител на ЗАД Булстрад, е посочено още, че при тях е била заведена щета и искат от Васко Мавриков спешно да изпрати обяснение за обстоятелствата около катастрофата и скица на произшествието. За целта са приложили дори бланка за обяснение.

Веднага след като получава необяснимото писмо от застрахователите, Васко Мавриков прави проверката в Национална служба "Полиция", където е уверен, че на неговото име и ЕГН няма заведен никакъв автомобил. Служителите на реда са го уведомили, че автомобилът с регистрационен номер СА 4881 РР е влекач и е собственост на лизингова фирма. След това репортерът сезира и Комисия за защита на личните данни с официално писмо, въведено по реда с входящ номер. От Комисията го уведомяват, че започват незабавна проверка.

Заедно с екипа си от потребителското предаване "Баркод" той посещав ЗАД Булстрад, където категорично отказват да бъдат снимани. Мавриков обаче е успял да се срещне с Калоян Монов, директор Клиентски център - Горубляне. "Той ми обясни, че след като автомобилът е бил в системата и се появява моето име срещу този номер на кола, значи съм участвал в това застрахователно събитие", разказа самият Мавриков.

Васко е поискал обяснение защо личните му данни са използвани неправомерно, при което от Булстрад му отговарят, че трябва да обясни всичко в писмен вид и да чака техния отговор в 14-дневен срок.

"Баркод" ще следи случая и започва собствено разследване. "Ако е станала технитеческа грешка, държа на официално извинение, защото са нанесени вреди. В крайна сметка някой е използвал името ми. Утре ще блъсне човек и ще обвинят мен. Другото ми съмнение е, че е станала застрахователна измама, използвайки моите лични данни", коментира Мавриков.

 

 

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки