Нова такса вдига с 2 лв. "Гражданска отговорност"

03 Април 2013 г.,zastrahovatel.com
В-к „Стандарт”

Нова такса може да повиши цената на "Гражданска отговорност" с около 2 лв. Става въпрос за сума, която ще се събира в обезпечителния фонд към Националното бюро "Зелена карта", от който се плащат щети, причинени от наши шофьори в държавите извън Европейския съюз, в които се кара със едноименния сертификат.

Причината е във възникнал проблем заради трима наши застрахователи, които не са платили в срок на пострадали от български автомобили, разказа бившият изпълнителен директор на "Лев Инс" Стефан Софиянски. Затова Международното бюро "Зелена карта" започна наблюдение срещу България, след което да се реши дали срещу родния автозастрахователен сектор да стартира процедура по мониторинг. Междувременно обаче въпросните 3 дружества са се издължили. Въпреки това опасността не е отминала. Ако нещата се усложнят, може да се наложи да се събират допълнително пари в обезпечителния фонд към "Зелена карта". По време на обсъждане на проблема между родните автозастрахователи е било изчислено, че таксата ще бъде около 2 лв. на полица. Това означава, че след няколко месеца може да се наложи шофьорите да започнат да плащат и въпросната сума, освен 10-те лева, които в момента дават за Гаранционния фонд, когато си купуват "Гражданска отговорност".

 Кристиан КостурковИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки