Дават стикер за данък кола

10 Април 2013 г.,zastrahovatel.com
В-к „Стандарт”

Слагат холограмата срещу ментета от юни, София събра повече налози

 

Квитанциите за платен данък за колата в София вече ще се издават с холограмен стикер. Това съобщи зам.-кметът Дончо Барбалов. Причината са зачестилите случаи на представяне на фалшиви документи пред пунктовете за технически прегледи и при изповядване на сделки. Само за първите три месеца на годината са хванати 30 ментета. Собствениците на автомобили прибягвали до тях, защото техническият преглед е възможен само ако е платен налогът. Новите стикери ще се въведат от началото на юни. Те ще бъдат с надпис "Столична община" и уникален номер и ще се разпадат при опит да бъдат отлепени.
От януари до края на март Столична община е събрала 12,58 млн. лв. от данък върху превозните средства, отчете Барбалов. Това е с над 500 хиляди лв. повече от същия период на м.г. От данъци върху недвижимо имущество в хазната на София са влезли близо 20 млн. лв. Сумата е с 25% по-голяма от м.г. Ръст има и в събираемостта на такса смет - за първото тримесечие на годината са постъпили над 30 млн. лв. или с 1,6 млн. лв. повече. "Новите методи на електронно плащане на местните данъци от тази година се посрещат много добре от столичани", похвали се зам.-кметът по финансите. От началото на годината чрез ПОС терминали в столичните общински служби са направени близо 5200 транзакции за 1,6 млн. лв., а през интернет - 2459 превода на 481 хиляди лв. Столичната община е разпратила над 2900 покани за погасяване на стари задължения за общо 9,46 млн. лв. 
Мила КисьоваИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки