Застраховат за по 15 000 лева телесната цялост на депутатите

16 Януари 2015 г.,zastrahovatel.com
в-к "24 часа"

 

За 46 400 лв. парламентът ще застрахова живота, здравето и телесната цялост на 240-те депутати и 11 от служителите си. Това става ясно от обществена поръчка, пусната на сайта.

Застраховката покрива случаите при смърт, при трайна загуба на трудоспособност при битова злополука, при инфаркт и инсулт или при катастрофа, както и временна неработоспособност вследствие злополука или заболяване. Тя ще важи 1 г., но се прекратява автоматично, когато бъдат прекратени пълномощията на някой от депутатите.

Застрахователната сума за всяко лице е в размер на 15 хил. лв., а обезщетенията ще са от 10 до 30 хил. лв.

21 неизвинени отсъствия имат депутатите за декември миналата година, става ясно още от справка, качена на сайта. За този месец най-много без причина от пленарната зала е липсвал Станислав Иванов от Реформаторския блок - 4 пъти. Делян  Пеевски от ДПС е с 3 неизвинени, а по две имат червеният Драгомир Стойнев и Стефан Кенов от БДЦ.

24 пъти пък са бягали депутатите от заседанията на парламентарни комисии. Най-много са отсъствалите без уважителна причина от комисията по бюджет и финанси.

Междувременно вчера за час имаше срив в сайта на Народното събрание, но не стана ясно дали е хакерска атака.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застрахователен пазар"
Боян Илиев, Ирена Мишева, 2005
orange_li
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000