„Гражданска отговорност” само с подпис

27 Ноември 2015 г.,zastrahovatel.com
В-к "Труд"

Задължителната застраховка „Гражданска отговорност” ще се сключва само с подпис на място или дистанционно чрез електронен подпис. Това каза вчера зам.-председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн-Гури във връзка с промени в Кодекса за застраховането, гласувани на второ четене от икономическата комисия на парламента. 
„Това е необходимо с цел при спор всяка една от страните да може да докаже, че договорът съществува”, обясни тя. По думите й, въпреки че подобно изискване съществува и сега, често изникват спорове след произшествие дали полицата е валидна. Именно за тази цел регулаторът предлага стикерът за „Гражданска отговорност” да остане задължителен. 
„Стикерът има една основна функция - доказване на валидността на договора”, обясни Агайн. В отговор на твърденията за забраната на онлайн сключване на застраховката „Гражданска отговорност” зам.-шефът на КФН каза, че никой от новите текстове не вкарва подобна забрана.
Зам.-шефката на регулатора заяви, че се отказва от допълнителните правомощия, които й делегират някои от новите текстове в полза на цялата комисия, защото били тежки за поемане от едно лице. Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Застрахователният пазар"
Диана Иванова, Ивайло Иванов,