ЗАД „Армеец“ връчи награда на най-добрия випускник на Националния военен университет

28.07.2020
ЗАД „Армеец“ връчи награда на най-добрия випускник на Националния военен университетЗа втора поредна година застрахователно акционерно дружество „Армеец“  връчи награда „Сава Муткуров“ на най-добрият випускник от Националния военен университет „Васил Левски“. Тази година наградата, която включва статуетка – бюст на първия български генерал, грамота и парична награда от 1 000 лева, беше спечелена от лейтенант Симеон Андреев – специалност „Военна полиция“. Той е родом от град Велико Търново, откъдето е и българският генерал-майор.


Наградата беше връчена на 24 юли на специална церемония, която се проведе на Ритуалния плац във висшето училище. По време на церемонията се проведе и присвояването на първо офицерско звание на 142-ри “Добруджански” випуск.


Наградата „Сава Муткуров“ е учредена от инициативния комитет “Сава Муткуров”, като миналата година беше връчена за първи път. Тогава нейн носител стана лейтенант Михаел Павлов.


Ген. Сава Муткуров е първият български генерал в Следосвобожденска България. Регент и министър на войната. Радетел и защитник на Съединението на България. Участник в Сръбско-българската война. Същият е основоположник на новата българска армия.

 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Презастраховане"
Христо Драганов, 2001
orange_li
"Наръчник на застрователния посредник"
Христо Драганов Румен Гълъбинов, 2003