ДСК „Гаранция”- важен фактор на застрахователния пазар и в Стара Загора

15 Октомври 2006 г.,zastrahovatel.com

Амбициите на ЖЗК „ДСК Гаранция”са за време от 5 години  да има над 10 % пазарен дял. „ДСК Гаранция” е сред лидерите по ръст на приходите за първото шестмесечие за годината. Премийният приход на животозастрахователната компания до края на месец август е 3 323 469  лева.      

С благословията на свещеник Животозастрахователната компания „ДСК Гаранция” заяви за себе си като фактор в още един голям българки град- Стара Загора. В присъствието на изпълнителния директор на „ДСК Гаранция” Тодор Казанджиев, главния регионален мениджър на „Банка ДСК” за регион Стара Загора, целия мениджърски екип на застрахователите и много гости бе дадена зелена светлина на търговския офис на ДСК „Гаранция” в Стара Загора.

Събитието стана в навечерието на Деня на застрахователите – 1 октомври. С освещаването на офиса в Стара Загора „ДСК Гаранция” отбеляза още две важни годишнини в кратката си история – две години от старта на продажбите в клоновата мрежа на Банка ДСК и първия рожден ден на агентската си структура. „Една година е малко време, но ние успяхме да отворим офиси в 11 града на страната” – хвалят се търговците на животозастрахователната компания. Близо 140 са активно работещите финансови консултанти на „ДСК Гаранция” в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Казанлък, Плевен, Добрич, Ямбол, Хасково, Враца. Те продават основните продукти на компанията - Смесена застраховка „Живот”, Детска и женитбена застраховка, Срочна застраховка „Живот”, както и актуалните напоследък групови застраховки „Злополука” за работници и служители.

До дни „ДСК Гаранция” ще пусне на пазара Индивидуална застраховка „Злополука”. За да отговори на изискванията на своите клиенти, компанията разработва и множество нови продукти, които ще се появят през 2007 година. Сред тях са много популярните в Централна Европа застраховки „Живот” с инвестиционен фонд в гъвкава комбинация на рискова и инвестиционна част.

Освен с богата гама продукти животозастрахователната компания ще отговори на конкурентния пазар и с качествено и професионално обслужване на клиентите си. Макар стартирала дейността на агентската си структура само преди година, „ДСК Гаранция” се нарежда на 8-о място сред 13-те компании на пазара, като отстъпва с много малко на „Граве България”, която има дългогодишно присъствие на пазара. „ДСК Гаранция” е сред лидерите по ръст на приходите за първото шестмесечие за годината. Премийният приход на животозастрахователната компания до края на месец август е 3 323 469 лева. А амбициите на изпълнителния директор Тодор Казанджиев, заявени при основаването на ЖЗК „ДСК Гаранция”, е за време от 5 години компанията да има над 10 % пазарен дял.

Макар и по-късно създадена, със своите успехи може да се похвали и Застрахователната компания „ДСК Гаранция”. Премийният приход на дружеството за първите 8 месеца на тази година от 1 279 140 лева, а за първото полугодие на годината се нареди на 11-о място в продажбите на застраховка „Пожар” и други щети на имуществото. Имуществени застраховки ще се продават вече активно и в търговските офиси на компанията. Фирмата се готви и за кампания по „Гражданска отговорност”, в която активно ще се включат и финансовите консултанти. Но и тази година застраховката „Гражданска отговорност” ще се предлага активно в паричните салони на „Банка ДСК”.

„ДСК Гаранция” е дъщерна компания на „ОТП Гаранция” със 74 % от капитала и на „Банка ДСК” ЕАД с 26 % от капитала.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки