Дружествата от група “Орел” се преименуваха на “Дженерали”

26 Октомври 2006 г.,zastrahovatel.com

На 24.10.2006г. бяха проведени извънредни Общи събрания на дружествата от групата “Орел”, на които акционерите взеха решение за преименуване на всяка една от компаниите, след като групата беше придобита от “Gelerali Holdind Vienna”. Застрахователната компания “Орел” ще приеме името “Дженерали Застраховане”, животозастрахователната компания “Орел Живот” ще бъде преименувана на “Дженерали Животозастраховане”, а БЗОК “Закрила” вече ще се казва “Дженерали Закрила Здравно осигуряване”.

На проведените Общи събрания акционерите взеха решения и за увеличение на капитала на всяко едно от дружествата. Капиталът на “Дженерали Застраховане” ще бъде увеличен с 3 млн. лв. и ще стане 15 млн. лв. Капиталът на “Дженерали Животозастраховане” ще нарасне с 1.8 млн. лв. до 6 млн. лв., а този на “Дженерали Закрила Здравно осигуряване” – ще бъде удвоен до 4 млн. лв.

Акционерите на трите компании гласуваха и одобриха и новите органи на управление на трите дружества.

ЗК“Дженерали Застраховане”АД ще се управлява от Даниела Конова – председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор, Константин Велев и Диана Манева – изпълнителни директори, Пламен Хинков, Марина Миланова, Пламен Будинов и Надя Гюрова – членове.

В ЗК “Дженерали Животозастраховане”АД Даниела Конова остава председател на Съвета на директорите, Марина Миланова - главен изпълнителен директор, Пламен Хинков - изпълнителен директор, а Дилян Петров и Челестина Сербезова – членове на Съвета на директорите.

В „Дженерали Закрила Здравно осигуряване” АД Съветът на директорите ще бъде в състав: Даниела Конова - председател на Съвета на директорите, Дилян Петров – главен изпълнителен директор, Диана Манева – изпълнителен директор и членове: Божидар Данев, Константин Тренчев и проф. Константин Чернев.

На Общите събрания на застрахователните дружества бяха приети Вътрешни правила за организацията и дейността на специализираните служби за вътрешен контрол съгласно Кодекса за застраховане . Снежанка Ценева бе избрана за ръководител на службите за вътрешен контрол на ЗК“Дженерали Застраховане”АД и ЗК “Дженерали Животозастраховане”АД . За актюер на „Дженерали Закрила Здравно осигуряване” АД бе избрана Ивелина Караиванова .


Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки