Презентация на две уникални застрахователни услуги от " Интерамерикан България " ЗЕАД

02 Ноември 2006 г.,zastrahovatel.com

“Ние сме различни,  нестандартни, с европейски стил в застраховането”. Това са думи на изпълнителния директор на „Интерамерикан България” ЗЕАД, които произнесе пред многото журналисти на презентацията на две уникални услуги в новата рекламна кампания на дружеството, състояла се на 5 октомври в зала 6 на VIP салон, „Cineplex” на „Sity Center Sofia”. С тях присъстващите журналисти бяха запознати накратко чрез предназначената за тях специална информация. Но особено ценни се оказаха разясненията на г-н Коста Чолаков, който е с най-голям принос в изграждането на оригиналния образ на „Интерамерикан България” ЗЕАД и развитието на богата и разнообразна дейност от дружеството през годините.

 

По същество първата уникална услуга „Домашен майстор” е бонус и се изразява в това, че всеки собственик на застраховката „Домашно имущество”, сключена в дружеството в София и в петте най-големи града на България, получава 24-часов достъп до услугата „Домашен майстор”. Застрахователят осигурява бърза и висококачествена помощ от електротехник, ВиК специалист, ключар и стъклар за отстраняване на повреди в застрахованото имущество.

Нещо важно, което г-н Чолаков повтори и в отговора си на журналистически въпрос в края на презентацията, е, че тези услуги се извършват само при случаите, когато клиентът има сключена и валидна застраховка „Домашно имущество”. И още по-важното – на телефонен номер 1168 в денонощен диспечерски център всички клиенти – и тези, които нямат тази застраховка – получават по всяко време всякаква информация. Услугите за тези без застраховката минават за битови и се извършват срещу заплащане.

 

На същия телефон в диспечерския център на „Интерамерикан България” ЗЕАД, пак през всичките 24 часа на денонощието, всякаква информация могат да получават и клиентите на втората уникална услуга „Оглед на посочено от вас място”, която е екстра към „Комбинирана автомобилна застраховка”. Характерно за нея е това, че вместо клиентът да чака за оглед при застрахователя, експерт от дружеството извършва огледа на място. Това става и по посочения телефонен номер в диспечерския център по заявка на клиента. Към него могат да се обърнат и пострадалите по време на пътуване. Сигурност и удобство предлага услугата „Пътна помощ”, която предлага и осигурява „Интерамерикан Асистанс” ЕАД. Тя гарантира бърза и компетентна помощ на пътя независимо дали става дума за настъпило застрахователно събитие или за смяна на гума, доставка на бензин или за подаване на електрически ток в автомобила. Мрежата на „Интерамерикан „България” покрива основните пътни артерии и населени места чрез специализираните си автомобили, разположени в над 37 пункта на територията на цялата страна.

И тук, както при първата уникална услуга, можете да позвъните в диспечерския пункт на дружеството на телефонен номер 1168 по всяко време на денонощието, да потърсите и да получите информация или професионална помощ на пътя. И да знаете, че няма ограничение за броя на вашите повиквания!

Ето с какво сме различни и нестандартни в най-добрия смисъл на тази дума – заяви в представянето на уникалните услуги г-н Коста Чолаков. Именно с тях „Интерамерикан България” слага началото на нов, европейски стил в застраховането у нас, ориентирано към бързо и адекватно изплащане на застрахователните обезщетения и идеална възможност за 24-часово регистриране на настъпили застрахователни събития. Всичко това, както и стабилната презастрахователна програма, гарантират максимална сигурност на клиентите и печелят тяхното доверие.

И две уточнения направи г-н Чолаков. Първото – обхватът на покритие на услугата „Пътна помощ” от „Интерамерикан Асистанс” ЕАД предоставя на клиентите 24-часова аварийна помощ на територията на цялата страна, както и на територията на цяла континентална Европа. И още – клиентите, сключили застраховка „Каско” за своите автомобили в „Интерамерикан България” ЗЕАД ползват преференциални цени при закупуване на един от трите пакета „Пътна помощ”, предлагани от „Интерамерикан Асистанс” ЕАД.

И второто важно уточнение бе – независимо дали има сключен абонаментен договор с „Интерамерикан Асистанс” ЕАД, или има застраховка „Домашно имущество” в „Интерамерикан България” ЗЕАД, на тел. 1168 (за всички мобилни оператори) всеки ще получи изчерпателна информация и професионална помощ.

 

Особен интерес предизвика втората част от презентацията на двете уникални услуги на дружеството. За оригиналното им попуяризиране трябваше да потърсим и много добра оригинална рекламна агенция. И трябва да ви кажа, че я намерихме. Присъстващите сами се увериха в уникалния стил на рекламирането на двете услуги чрез невероятно въздействащите и естетически динамични клипове, заснети от „СИА Адвертайзинг” по идея на новата рекламна агенция „Ogivy&Mather”. Главната роля изпълнява с внушителното си присъствие талантливият актьор Валентин Танев, който откри и води по особено артистичен начин това важно събитие. Впрочем втората част се превърна и в презентация на новата рекламна кампания на „Интерамерикан България” ЗЕАД с участието вече и на избраната рекламна агенция. Новите клипове предизвикаха общото одобрение и високата оценка на присъстващите журналисти. Някои от тях вече вървят по български електронни медии.

След прожекциите им в залата, въодушевена, говори и г-жа Лора Морган, директор „Комуникации” в „Юреко”. Ето и нейното слово:

 

- Добро утро, дами и господа! Надявам се, че харесахте клиповете за рекламирането на уникалните услуги на „Интерамерикан България” на местния застрахователен пазар. Ние от „Юрико” работим в страни с развити и утвърдени пазари. Но нашето предимство е, че сме и на развиващите се днес и утре пазари – на тези, които имат потенциал и бъдеще. Затова и фокусираме там своята дейност. Ние сме финансов холдинг и вярваме особено в дейността на местните структури и фирми. „Интерамерикан България” е нашата марка в България. Ние сме убедени, че тя ще се развива много успешно и затова сме тук, за да помагаме със своите знания и своя опит.

И само няколко думи за новопоявилото се каре в прожектираните клипове на дружеството. То е с мотото (девиза) „Имаме грижата”. И внушава спокойствието и сигурността от „Интерамерикан България”. А това значи – спечелено доверие от страна на клиентите.

Презентацията завърши с въпроси на журналистите към г-н Коста Чолаков и бяха свързани със съдбата на застраховките „Зелена карта” и „Гражданска отговорност”, както и с прелицензирането на застрахователните дружества от Комисията за финансов надзор.

И така - в малката оранжево-червена покана за участие в тази презентация бе отбелязано: „Имаме какво да покажем, а и повод да почерпим”, което се оказа самата истина. Ние, журналистите, видяхме и харесахме всичко, което ни показаха домакините. И ни почерпиха – пак в техния изискан стил. Дори ни изпратиха със специалния си подарък – чаши „Riedel” с пожелание да пием от тях с истинска наслада в свободното си време.

 

Петър АндасаровИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Основи на застраховането"
Йото Йотов, Боян Илиев, 2004
orange_li
orange_li
"Анализ на дейността на застрахователното дружество"
проф.д.ик.н Христо Драганов, проф.д.ик.н Марин Ней, 1999