28 млрд. долара са загубите на застрахователите от природните катаклизми през 2007г.

18 Март 2008 г.,zastrahovatel.com

Загубите на цялото човечество от природни бедствия и катастрофи, причинени от антропогенна дейност, през 2007 г. възлизат на над 70 млрд. долара. Това се посочва в информация на световния лидер в презастрахователния бранш Swiss Re, цитирана от агенция Ройтерс. От всички тези загуби през миналата година застрахователните и презастрахователните компании са покрили около 28 млрд. долара.

За Европа най-сериозни икономически загуби е причинил вилнялият в началото на 2007 г. ураган Кирил. Той засегна най-сериозно Германия, Великобритания, Белгия и Холоандия, където причини щети, които застрахователите покриха с обезщетения на обща стойност 6.1 млрд. долара. През лятото наводненията, които сполетяха Великобритания, костваха на застрахователния бранш други 4.8 млрд. долара. В същото време ситуацията в Съединените Щати беше доста по-благоприятна откъм природни катаклизми, в сравнение с 2005 и 2006 г. Най-сериозни обезщетения местните застрахователи платиха след априлския ураган, който им коства 1.6 млрд. долара.

Като най-сриозното природно бедствие през миналата година се посочва циклонът, който сполетя Бангладеш през месец ноември и причини огромни щети и отне живота на 4234 човека.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки