Застрахователите раздали 1,5 млрд. лв. премии

12 Август 2008 г.,zastrahovatel.com
в-к “Монитор”, бр. 3299/12.08.2008

Размерът на раздадените у нас премии в застрахователния сектор възлиза на 1,5 милиарда лева за 2007 година. Това сочат данни на годишното издание с икономически анализи на OBG The Report: Bulgaria 2008. През миналата година на пазара у нас оперират 37 застрахователни компании в сравнение с 31 през 2006 година.
В момента застрахователният пазар е доминиран от големи международни компании и е твърде далеч от ситуацията през 1990 година, когато имаше повече от 100 местни фирми. Виждайки потенциала на все още незрелия застрахователен сектор в България, големите компании се стремят да засилят присъствието си и започват да придобиват по-малките местни фирми, посочват от ОBG.
Според годишното издание на OBG The Report: Bulgaria 2008 присъединяването на страната ни към ЕС и стабилните темпове на икономическо развитие подпомагат развитието на застрахователния пазар. Анализът е публикуван в издание, разпространяващо се в тираж от 71 900 и е съставено от екип от 6 анализатори на OBG, след 6-месечно проучване в София.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки