Любомир Модев, управител на Застрахователен брокер „АМАРАНТ БЪЛГАРИЯ”

13 Май 2009 г.,zastrahovatel.com
Чрез перфектната си работа с нашите клиенти утвърдихме красивото име „АМАРАНТ”

Чрез перфектната си работа с нашите клиенти утвърдихме красивото име „АМАРАНТ”

– Измина точно половин година от първото ни интервю с вас. Какво точно се случи през това време с едно от най-авторитетните брокерски дружества – “Амарант България”?

- Затвърждавайки позициите си на пазара, Застрахователен брокер „АМАРАНТ БЪЛГАРИЯ” може да се похвали с успешно приключване на 2008 година. Резултатите ни пред КФН отчитат ръст на оборота със сто процента. През изминалата година успяхме да удовлетворим очакванията на всички наши клиенти с добри условия по различни видове застрахователни продукти – „Гражданска отговорност”, „Автокаско”, „Пожар и други опасности”, „Финансови рискове” и др.

– Впрочем как бихте определили дейността ви през изминалата 2008 година, каква бе за вас тя и лично вие доволен ли сте от нея?

- Като цяло 2008 година беше една от най-успешните ни години в нашето развитие поради увеличаването на обема на работа и промените, възникващи постоянно при застрахователните компании. Нашите цели бяха постигнати от екипа, който работи във всичките ни офиси в България. Искам специално да отбележа техния професионализъм, който проявяват във всекидневието си. И желанието им за усъвършенстване, което изразиха със своето участие в проекта, който „АМАРАНТ” спечели по Европейска програма, финансирана от ЕФС.

Постигнатите резултати през изминалата година създават предпоставки за една по-добра и успешна 2009 година.

– От вас научих преди време, че “Амарант България” работи с абсолютно всички застрахователни дружества в България. Каква е взаимовръзката ви с тях и как ви изглежда общият застрахователен пазар днес?

- „АМАРАНТ БЪЛГАРИЯ” винаги е работила съвместно с всички застрахователни дружества, отличавайки се с добри партньорски отношения. Различните условия по продуктите на дружествата ни дават възможност да приложим индивидуален подход и висококачествено обслужване на нашите клиенти. Застрахователният пазар като цяло е динамичен и особено необходим в условията на световната финансова криза.

– Хубаво би било да ни кажете няколко думи и за отношенията ви с клиентите. Вашите предложения към тях са с пълна и професионална информация, консултирате ги, а те сами взимат решения кое дружество за определена застраховка да изберат. Какви са наблюденията и впечатленията ви от тяхната ориентация и от съображенията им за избор? Става дума и за така наречената застрахователна култура, подобрява ли се и на какво равнище е тя?

- Консултационният ни избор на застрахователен продукт и компания е задължителен при предлагането на застраховките. Винаги, когато оферираме клиента, предлагаме няколко оферти, създаваме помощни рекламни материали, отбелязващи особеностите и спецификите на застрахователните договори – права и задължения на застрахования. Също така подновяваме информацията в нашия уеб сайт www.amarantbg.com, за да информираме клиентите за новостите в Кодекса за застраховане и новите продукти на дружествата.

На всички клиенти препоръчваме при застрахователно събитие да уведомят първо нас. Това е ситуацията, в която клиентът действително се сблъсква с предимствата да ползва услугите на застрахователния брокер. За целта ние имаме създаден отдел, занимаващ се със завеждането на щети, окомплектоване на ликвидационните преписки с необходимите документи, получаване на възлагателни писма т.н.

Като цяло застрахователната култура в България се подобрява, за което красноречиво говорят постигнатите резултати на застрахователния пазар. Наблюдаваме, че нашите клиенти вече не се интересуват само от ниската застрахователна премия, а и от стабилността на компанията, изплащането на застрахователни обезщетения и общите условия по застраховките.

– За всеки е ясно, че световната финансова криза захапа и България. Това се чувства във всички области на бизнеса, на икономиката, на живота ни. Вие как я усещате конкретно и до каква степен смятате, че ще се отрази на българския застрахователен пазар?

- Като изключим сътресенията в животозастрахователния пазар, в общото застраховане засега няма видими негативни тенденции. Нормално е в условия на финансова криза клиентите да вземат мерки за запазване на своите имуществени и неимуществени интереси, като алтернатива на това е сключването на застрахователни договори.

– В предишното ни интервю казахте, че ще увеличите своите офиси в страната. Завършихте ли вече проучванията си, открихте ли нови такива звена и предстои ли освещаване на нов офис или на нови офиси?

- Към днешна дата можем да се похвалим с тридесет офиса в страната. Новооткрити бяха офиси в следните градове: Видин, в Русе два офиса, Ямбол, Златоград, втори офис в гр.Пловдив и успешно стартиралия в София – офис „Герена”. Не можем да подминем и факта, че през изминалата година Централният офис на „АМАРАНТ БЪЛГАРИЯ” се премести в нова, модерна и функционална сграда в центъра на София – ул. „Хан Аспарух” 5.

– И вас ще попитам за неотдавнашните указания на Комисията за финансов надзор за работата на брокерите с физически и юридически лица, които вършат дейност като агенти или консултанти. Справедливи ли са те, вие имате ли друго виждане или предложение?

- Като лицензиран застрахователен брокер стриктно спазваме разпоредбите на контролния орган КФН и ако имаме някакви съображения, бихме ги споделили първо с експертите от асоциацията на застрахователните брокери в България, в която членуваме.

– Да припомним на нашите читатели, че “АМАРАНТ” е името на растение, което от древни времена е символ на дълголетието и на благоденствието, на растение, което не умира. Избрали сте го за име на брокерското си дружество като символ на сигурността за клиентите и на дълголетието на дружеството ви. Това звучи така оригинално, че ще си позволя да ви попитам - с какви оригинални и традиционни форми защитавате името “АМАРАНТ”?

- Ние винаги се ръководим от максимата „Работи всеотдайно за името на фирмата си, после тя ще работи за теб!” И успяхме да утвърдим красивото име „АМАРАНТ” именно чрез начина си на работа с нашите клиенти – отношенията ни са завидно лоялни, защитаваме гарантирано техните интереси. Обслужващ квалифициран персонал, който е постоянно на тяхно разположение. А всичко това е най-добрата реклама за нас. Доволният клиент, споделя впечатленията си с познати, приятели и партньори и ти ги печелиш за себе си. Техните препоръки са най-ценни за нас и затова работим винаги в техен интерес.

В заключение - на всички колеги пожелавам здраве и професионални успехи.

 

Въпросите зададе Петър АндасаровИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000