Нов лидер сред застрахователните брокери

22 Октомври 2009 г.,zastrahovatel.com

Ай Енд Джи Иншурънс Брокерс е новият лидер по пазарен дял сред застрахователните брокери у нас, става ясно от данни на Комисията за финансов надзор. Компанията държи 9.28 на сто от пазара, спрямо 5% за година по-рано.

Миналогодишният лидер Марш ООД вече е на 4-та позиция, като държи 4.05 на сто от пазара, срещу 7.65 на сто за юни 2008 г.

Втора и трета позиция са за Ес Ди Ай Груп и АОН България с респективно 4.60 и 4.28 на сто. В топ 10 попадат още Дженерал Брокерс, Райфайзен Застрахователен Брокер, Уникредит Застрахователен брокер, Деливъри Брокер, Тетра Инс и Пфое Агенция.

Премийният приход, реализиран чрез застрахователните брокери, в полза на застрахователи със седалище в Република България, през първото шестмесечие на 2009 г. е в размер на 333.6 млн. лв., или 39.3% от брутния премиен приход от застраховане.

От тях 314.254 млн. лв. са реализирани в общото застраховане и 19.42 млн. лв. в животозастраховането.

В сравнение с първото шестмесечие на 2008 г. се отчита нарастване на премийния приход, реализиран чрез застрахователните брокери с 15%, като в общото застраховане е отчетен ръст от 19%, съответно в животозастраховането спад от (-23%).Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки