Гражданската отговорност и каското са скочили средно в страните в ЕС с цели 487,4%

20 Декември 2011 г.,zastrahovatel.com
в-к "24 часа"

 

От 1991 до 2011 г. средната цена на колите в Европа се е увеличила с 98,9%, докато средното равнище на инфлацията е 70,5%, твърди изследване в Италия.

С цели 216,1% са качили услугите в сервизите и никой не може да каже дали това увеличение е съизмеримо с подобряване на обслужването. Разходите за гориво са нараснали малко повече от темпа на инфлация - 81,5 срещу 70,5%. Причината за скромното увеличение е, че съвременните коли харчат много по-малко, а не че бензина е поевтинял. Разходите за поддръжка и ремонт на сегашните возила са намалели с 3,8%, т.е. колите са станали по-здрави.

За гуми водачите плащат със 157,1% повече. Причините за рязкото увеличение на цената на гуми са в технологични иновации, които са довели до положителен ефект върху пътната безопасност и разхода на гориво. Преди 20 години нямаше и зимни гуми.

С най-много са се облажили през последните две десетилетия застрахователите. Гражданската отговорност и каското са скочили средно в страните в ЕС с цели 487,4%. Това е станало възможно благодарение на либерализирането на тарифите от 1 юли 1994 г., което, противно на логиката, довело до противоположен ефект.

Рекорден брой автомобили за цялата история на отрасъла са продадени в света през 2011 г., съобщи в. “Файненшъл таймс”. В сравнение с 2010-а обемът е нараснал с 4% до 75 милиона коли въпреки тежките последици от земетресението в Япония, където бе регистрирано свиване на пазара с 20%, и кризата в еврозоната, където всъщност също има спад.

Най-силно увеличение има на продажбите на пазарите в Русия, Турция и Южна Америка.

Според прогнози на експерти лидер по продажби тази година ще е германската група “Фолксваген”, която вече изпреварва “Дженерал мотърс” и “Тойота”.

 

 



Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки