Субсидия за застраховка на пчели - при платени данъци

10 Май 2012 г.,zastrahovatel.com
в-к "24 часа"

 

Държавна помощ за застраховане на пчели и кошери ще получат само стопаните, които нямат дългове към данъчните. Задължителен документ при кандидатстването за субсидия е представянето на удостоверение за липсата на задължения от съответната териториална дирекция на НАП, съобщиха от министерството на земеделието. От издаването му не трябва да са минали повече от 2 месеца към датата на подаване на документите за държавната помощ.

По 200 лв. обезщетение на пчелно семейство при загуби от природни бедствия ще получат пчеларите, които са ги застраховали. Сумата, която трябва да отделят, пък е само 2,80 лв., а останалите 11,20 лв. от цената се поема от държавата, предвиждат условията на помощта за съфинансиране на застрахователни премии при пчелни кошери с пчелни семейства, която отпуска министерството на земеделието.

Над 1 млн. лв. е бюджетът за схемата за 2012 г., още толкова са предвидени и за догодина. Държавната помощ е 80% при покриване на събития от неблагоприятни климатични събития - буря, ураган, проливен дъжд, наводнение, градушка, удар от мълния, обледеняване, свличане на земни пластове. Максималният размер на помощта пада до 50 на сто, ако освен природните явления в полицата се покрива и рискът от загуби от болести по пчелите като нозематоза и акароза.

От подпомагането могат да се възползват физически и юридически лица, които отговарят на условията за малки и средни предприятия. Това са фирми, които имат персонал под 250 души и годишен оборот под 97,5 млн. лв., тоест реално дефиницията покриват всички пчелари у нас. Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Презастраховане"
ЯНАКИ АНДРЕЕВ,