Международната компания за управление на необслужвани вземания Кредит Инкасо купи първите си портфолиа в България

11 Юли 2013 г.,zastrahovatel.com

Международната компания за управление на необслужвани вземания Кредит Инкасо купи първите си портфолиа в България

·         Сделките са с представители на топ-10 на българските банки, а стойността им е сред най-големите на пазара

·         С този ход компанията започва да изгражда операциите си в България

·         В момента още 2 банки преговарят с международната компания за изкупуване на пакети от необслужвани кредити

Компания от групата на Kredyt Inkaso S.A. Capital Group – Кредит Инкасо Инвестмънтс БГ ЕАД изкупи първите си портфолиа от необслужвани кредити на представители на топ-10 на българските банки.

“Пазарът с изкупуване на дълг в България се развива и за момента няма конкуренция, което е възможност за нас. Изчисленията показват, че номиналната стойност на необслужвани потребителски кредити, които се предлагат на пазара в Румъния, възлиза на около 9 милиона евро годишно, докато в България този обем е около 7 милиона евро. В България дялат на необлсужвани вземания нараства, макар и по-бавно в сравнение с 2011 (2012 процентът на необслужвани кредити стига 16,6% от 14,9% предходната година)” – коментира Павел Шевчик, президент на управителния съвет на Кредит Инкасо Груп.

В Румъния компанията е изкупила необслужвани кредити на стойност 30 милиона евро. Сумите на сделките в България не се оповестяват засега.

Кредит Инкасо Груп  е международна компания с повече от десетилетие история, листвана на Вършавската фондова борса (KRI) от 2007 г. Компанията има 220 служители и е специализирана в управлението на дългове, инвестиции в необслужвани кредити и други проблемни активи, както и в изкупуването и управлението на дългове.

Кредит Инкасо Инвестмънтс БГ ЕАД също се интересува от дългови портфолиа, генерирани от представители на малкия и среден бизнес. Към момента порфолиото на групата е съставено основно от дългове към банки и доставчици на услуги.

По отношение на какво предстои на българския и румънския пазар Шевчик добавя: “Ще предложим на бизнес-партньорите си нови решения в управлението на необслужвани вземания, и то не само в банковия сектор. Това ще ни позволи бързо да наберем значителен пазарен дял.”



Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки