Армеец в TOP 100 за Югоизточна Европа

25 Октомври 2013 г.,zastrahovatel.com

 

Ежегодното шесто поред издание на класацията SEE Top 100 на агенция SeeNews донесе ново признание за ЗАД Армеец. Дружеството е най-успешно представилия се български застраховател като заема 20-то място в общата класация на топ застрахователните компании в Югоизточна Европа.

SEE Top 100 представя три основни класации на най-големите компании в Югоизточна Европа – на дружества от реалния сектор, на банки и застрахователни компании. Обхванати са над 1200 фирми от Албания, Босна и Херцеговина, България, Румъния, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Молдова и Черна гора. Изданието включва и допълнителни класации, профили на компании, интервюта и анализи на основни тенденции на бизнес развитието в региона.

Класацията SEE Top 100-Застрахователи се базира на брутните записани премии на застрахователните компании от неконсолидираните финансови отчети за 2012г. В нея намират място 22 фирми от Румъния, 18 от България, 17 от Хърватска, Словения и Сърбия участват с по 11 застрахователя,а Босна и Херцеговина – с 10. Другите страни в региона са класирани с пет или по-малко участници.

На фона на общото свиване на икономиките в региона, резултатите на застрахователите дават повод за оптимизъм. След спада до 6,5 млрд. евро през 2011 г., общите брутни премии на компаниите през 2012 г. нарастват на 6,63 млрд. евро, а компаниите на загуба намаляват от 17 на 16.

Стабилните резултати на Армеец през годината закономерно я нареждат на още по-предна позиция в класацията SEE Top 100, с най-високо място от представените български застрахователи.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застрахователен пазар"
Боян Илиев, Ирена Мишева, 2005
orange_li
orange_li
"Наръчник на застрователния посредник"
Христо Драганов Румен Гълъбинов, 2003