Таланкс с ръст на премиите през първите девет месеца на 2013

20 Ноември 2013 г.,zastrahovatel.com

  

Таланкс с ръст на премиите през първите девет месеца на 2013 - солидна нетна печалба на Групата независимо от значителния размер на големите щети

 

Брутен премиен приход за 9М2013: 21,4 млрд. евро (+8%)

Трето тримесечие на 2013: градушки, акумулиране на средно големи щети и по-високи данъчни разходи

Оперативна печалба (EBIT): 1,4 млрд. евро (+4%)

Нетна печалба на Групата: 528 млн. евро (-4%)

Все още се очаква нетна печалба на Групата за цялата година от около 700 млн. евро

Значително оперативно подобрение, планирано през 2014

Групата Таланкс генерира значителен ръст на премиите през първите девет месеца на 2013 г. Независимо от сериозното натоварване от големи щети като бурята „Андреас”, акумулирането на средно големи щети, както и положителния специален ефект в данъчното бреме от предишната година, нетната печалба на Групата остана стабилна в сравнение със същия период на предишната година. Ръстът на премиите беше реализиран основно от сегмента на застраховането на частни лица и фирми в чужбина, докато сегментът на застраховане на частни лица и фирми в Германия имаше лек ръст. Индустриалните линии увеличиха брутната записана премия, но техният принос към нетната печалба на Групата беше ограничен поради големите щети, както и наличието на няколко щети малко под прага за дефинирането им като големи.

„Като се има предвид, че развитието на дейността като цяло е удовлетворително, оставаме предпазливо оптимистични, че ще успеем да постигнем нетна печалба на Групата след облагане от около 700 млн. евро за 2013 г. Тази прогноза се базира на допускането, че големите щети ще останат в рамките на планираното и че няма да има сътресения на валутния и капиталовия пазар”, коментира Херберт К. Хаас, Главен изпълнителен директор на Таланкс АД.

Г-н Хаас продължи: „За 2014 г. планираме значително оперативно подобрение с нетна печалба на Групата от поне 700 млн. евро. Преследваме тази цел за печалбата, макар и ефектът от продажбата на дела в Swiss Life вече да не оказва влияние и също независимо от факта, че увеличаваме значително разпределения бюджет за големи щети в сравнение с 2013 г.”

Брутните записани премии на групата Таланкс нарастнаха с 8% до 21,4 (19,8) млрд. евро за периода от 1 януари до 30 септември 2013 г. спрямо първите девет месеца на миналата година; като се вземе предвид ефектът на обменните курсове, ръстът е почти 10%. Отчитайки ефекта на аквизициите, беше постигнат ръст от 5%. Подписваческият резултат падна с 8% до -1,2 (-1,1) млрд. евро. Инвестиционният приход остана стабилен: 2,8 (2,8) млрд. евро. Оперативната печалба (EBIT) нарастна с 4% до 1,4 (1,3) млрд. евро. Комбинираната квота остана почти непроменена: 97,5% (97,1%). Нетната печалба беше почти стабилна: 528 (550) млн. евро. Печалбата на акция е в размер на 2,09 (2,64) евро.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки