Семейство осъди застраховател за 130 000 лв.

03 Септември 2014 г.,zastrahovatel.com
В-к "Труд"

 

Семейството на смазан от трактор мъж осъди застрахователна компания за над 130 000 лв. кръвнина. Обезщетението е постановено от апелативния съд във Велико Търново. Съпругата на загиналия и двете им дъщери най-напред спечелиха дело в окръжния съд. Апелативната инстанция е потвърдила становището, след като застрахователите обжалвали първото решение за причинена смърт по непредпазливост.

Злополуката станала през 2009 г. Тогава шофьорът на камион от с. Самоводене бил премазан от земеделската машина. Трактористът бил признат за виновен и наказан с 1 г. условно. По делото били предявени граждански искове за общо 252 000 лв. Тъй като тракторът бил застрахован, сумата трябвало да се плати от застрахователната компания, с която била сключена задължителната застраховка “Гражданска отговорност”.

До 2011 г. обаче дружеството броило само по 42 000 лв на трите жени. Те получили общо 126 000 лв., но не били удовлетворени и завели дело.
Магистратите постановили, че размерът на гражданските искове е определен, след като е оценено в каква степен загиналият сам е допринесъл за своята смърт. Така апелативният съд отсъдил обезщетение от 84 000 лв. за всяка от трите ищци. “Остатъкът от по 42 000 лв. за съпругата и двете дъщери е дължим”, пише в съдебното решение.

 Източник: Trud.bgИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки