NTUC Income лансира застрахователна полица за велосипедисти

26 Юли 2016 г.,zastrahovatel.com


NTUC Income лансира застрахователна полица за велосипедисти, за потребители на  персонални средства за мобилност - плюсове и минусиNTUC Income, единствената кооперативна застрахователна компания в Сингапур, наскоро стартира застраховка „Защита на персоналната мобилност“, предназначена за потребители на велосипеди и персонални средства за мобилност (ПСМ).
ПСМ включват електрически скутери, инвалидни колички, ховърбордове, ролери и скейтбордове.
В тези застрахователни полици има някои ограничения. Например компанията не би изплатила обезщетение, ако застрахованият е нарушил правилата за движение
, действащи към момента. Това означава, че ако карате велосипеда си по обществени пътища и случайно повредите  паркирана кола, полицата ще покрие искове на трети страни. Но ако управлявате електрически велосипед в пешеходна зона и случайно ударите пешеходец, това не би се покрило от полицата.
Какво е „Защита на персоналната мобилност“?
Застрахователният план покрива потребители на велосипеди и ПСМ срещу наранявания, трайни увреждания или смърт вследствие на злополука, произтичащи от използването на ПСМ  или велосипеди в Сингапур. Това, което прави този план различен от другите лични осигурителни планове, е, че се покрива гражданска отговорност към трети лица при инцидент.
И също така, ако получите наранявания, докато карате електрическия си велосипед, застраховката покрива медицински разходи.


Колко струва?
96 щ.д. на година.
Какво получава
застрахования  срещу тази цена?
Лимита е до 200 000 щ.д. за смърт вследствие на злополука или трайна нетрудоспособност, ако произшествието е причинено при използването на велосипед или ПСМ. До 1 милион щ.д. за изплащане на щети на трети лица вследствие на нараняване при инцидент или материални щети. Застрахованият също може да претендира за възстановяване на медицински разходи на стойност до 2 500 щ.д. за всеки инцидент, но със самоучастие в размер на първите 100 щ.д. от всеки иск.
Кой би се заинтересувал?
Хората, които карат колело, електрически велосипеди, ховърбордове, тротинетки, електрически скутери, електрически или механични велосипеди с едно колело, ролери, ролкови кънки, скейтбордове и други ПСМ.
Какви закони в момента се прилагат за велосипеди и ПСМ?
Велосипеди и електрически велосипеди трябва да се използват само по пътищата.
Не може да използвате ПСМ по тротоари, паркови алеи. Това обаче е на път да бъде променено.
Какви препоръки бяха приети наскоро в парламента?
На 12 април правителството на Сингапур прие препоръките на експертната група относно използването на ПСМ за стимулиране на здравословното придвижване. Консултативният съвет препоръча да бъде разрешено велосипеди и всички ПСМ, с изключение на електрическите велосипеди, да се придвижват по велосипедни алеи, комбинирани с пешеходни зони пътеки и тротоари.
Електрическите велосипеди да бъдат регистрирани от органите по автомобилен транспорт и да им бъде забранено да се движат в пешеходните зони.
Най-рано това ще влезе в сила в края на 2016 г..
Ползите от използване на  застрахователната полица?
Изказаните коментари са, че това е голяма стъпка напред. Това е форма на гаранция за други заинтересовани страни, използващи споделените пространства за придвижване. Допълнително би било добре да се помисли за по-пълно покритие, обхващащо кражба и щети, причинени от пожар.
Според NTUC Income покритието „Гражданска отговорност” допълнително ще насърчава отговорното колоездене и управляване на ПСМ и ще подпомогне ограничаването на инциденти, при които виновната страна напуска местопроизшествието.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки