Плащанията по застраховки след земетресението в Япония нарастват до 2,2 млрд. долара

04 Август 2016 г.,zastrahovatel.com

Само за една седмица плащанията по застраховки след земетресението в Япония през април са нараснали с още 35% и достигнаха 2,2 млрд. долара според данни, оповестени от Асоциацията на общо застраховане (GIAJ).


Плащанията, извършени от местни и чуждестранни застрахователни компании до момента, уреждат около 72% от предявените претенциите.


Очаква се застрахователните плащания за щети на жилища след земетресенията в Кумамото през април да нараснат до над 2,5 млрд. щатски долара.


Прогнозата на GIAJ потвърждава оценката на Aon Benfield, че загубите от  земетресенията през април ще надхвърлят 2 млрд. долара.


AIR Worldwide по-рано изчисли плащанията между 1,7 и 2,9 млрд. долара, като тук не се включват обезщетенията, свързани с прекъсване на бизнеса.


Рейтинговата агенция Fitch заяви, че земетресенията в Кумамото не биха  подкопали  финансовата стабилност на японските общозастрахователни компании. Японските застрахователи са гарантирали рисковете от земетресение по благоразумен начин с ефективни схеми за презастраховане, добавиха оттам.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки