Засаждаме по 1 ново дърво за всяко сключено КАСКО в УНИКА

24.02.2022
Засаждаме по 1 ново дърво за всяко сключено КАСКО в УНИКА


За 2022 година УНИКА България си поставя за цел да неутрализира вредните емисии от 2 млн. км пробег на автомобили, регистрирани в България


Всеки клиент на УНИКА България, сключил застраховка КАСКО, ще допринесе за засаждането на 1 ново дърво. През 2022 година УНИКА поема ангажимента да засади хиляди млади фиданки в партньорство с Гората.бг. Фондацията до момента е засадила над 1.7 млн. дръвчета на 3 млн. кв.м., а в инициативите им са взели участие над 200 000 души.


Клиентите, избрали КАСКО от УНИКА, ще получат грижа за автомобила, която допълнително включва: достъп до дигитални услуги като самостоятелен оглед, завеждане на щета изцяло онлайн; оглед по щета в доверен сервиз на застрахователя; заместващ автомобил при необходимост; мобилен сервиз за гуми и други. С това цялостно решение за личния автомобил всеки ползвател печели време и допринася за намаляване на CO2 емисиите. Удобство е и заплащането на премия по всички канали: онлайн през уебсайта на УНИКА, EasyPay и др.


Фокус в програмата Зелена УНИКА, която цели намаляване на въглеродния отпечатък, е и новият e-КАСКО пакет за електромобил, който включва допълнителни предимства:


  • 10% отстъпка от стандартната цена на застраховка КАСКО в УНИКА;

  • Асистънс за репатриране до най-близката станция за зареждане;

  • Допълнителни отстъпки от други продукти на УНИКА.


По данни на Европейската агенция за околна среда средностатистическият европеец отделят над 8 тона въглероден диоксид годишно, в резултат на начина му на живот (транспорт, храна, облекло и др.). Леките автомобили са с най-голям дял на CO2 емисии спрямо всеки друг вид транспорт – лекотоварен и тежкотоварен, железопътен, речен, морски, въздушен, като на тях се дължат над 60% от емисиите на CO2, генерирани от сухопътен транспорт.


УНИКА България е първият застраховател в България, който стартира кампания в помощ на горите в България, в партньорство с Гората.бг, и поставя фокус върху темата за намаляване на въглеродния отпечатък, причинен от личния автомобил.


Зелена УНИКА е дългосрочна инициатива на УНИКА България за намаляване на въглеродния отпечатък. Сред мерките, които УНИКА България вече е предприела, са: дигитализиране на ключови процеси в компанията, преминаване към дигитални услуги в помощ на клиента (дистанционно подаване на уведомление при щета; плащане по полица; проверка по щета; самозаснемане при щета; възможност за медицинска консултация изцяло онлайн и запазване на час при избран лекар), дигитално подписване на документи, минимизиране на използване на печатни материали, възможност за работа от вкъщи за екипа, с което не се налага ежедневно използване на транспорт, и други.


За УНИКА България


Застрахователните компании УНИКА АД и УНИКА Живот АД са собственост на УНИКА Груп Австрия, една от водещите застрахователни групи в Централна и Източна Европа. УНИКА е и втората по големина застрахователна компания в Австрия с пазарен дял от над 20%. УНИКА България предлага пълната гама от застрахователни продукти: автомобил, имущество, отговорности, здраве и живот и др. През 2021 г. компанията бе отличена с престижната награда „Застраховател на годината“ в категория „Животозастраховане“.


 

 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Юбилейна научна сесия посветена на личността и творчеството "
Проф. д-р Велеслав Гаврийски Академик Иван Стефан,
orange_li
"Застрахователният пазар"
Диана Иванова, Ивайло Иванов,
orange_li