През периода на извънредна ситуация се ограничава достъпът на външни лица на територията на всички офиси УНИКА

24.03.2020
През периода на извънредна ситуация се ограничава достъпът на външни лица на територията на всички офиси УНИКА


Клиентски запитвания, сключване на застраховки, подаване на искове за претенции и заплащане на полици ще се извършват нормално, но ще се обработват изцяло онлайн или по телефон

София, 24 март 2020 г.

Офисите на УНИКА, в цялата страна, продължават да работят, но до отмяна на извънредното положение е преустановен достъпът на клиенти и външни лица на територията им.

 

Клиенти, желаещи да сключат всякакъв вид застраховка в момента е нужно единствено да се свържат с офис на УНИКА по телефон или имейл, посочени в секция Контакти - Клонова мрежа на сайта на компанията (www.uniqa.bg). Или да се обадят на телефон 0700 11 50, както и да ни пишат на info@uniqa.bg. Самостоятелно онлайн имат възможност да закупят имуществена застраховка „UNIQA pure”, здравна застраховка „УНИКА с теб“, Планинска застраховка и Застраховка при пътуване в чужбина.

При нужда да се подаде заявление за настъпила щета по всякакъв вид застраховка, могат да го направят на сайта на УНИКА в секция Онлайн услуги – Уведомление за щети, както и на телефон 0700 111 50. За тяхно удобство и превенция, претенции по здравни застраховки ще бъдат обработени без представяне на оригинални финансови документи, като УНИКА запазва правото си да изиска същите допълнително. Същевременно се увеличава и срокът за подаване на уведомление по щета до 1 месец по всички видове застраховки с изключение на щети по рисковете „Кражба“, „Пожар“ и „Злоумишлени действия“, за които следва да се подаде уведомление онлайн или по телефон.

Клиентите на УНИКА могат да заплатят и изцяло онлайн вноска по полица в сайта на УНИКА, през ePay, по банков път и автоматично чрез услуга „Директен дебит.“ На сайта на компанията в секция Онлайн услуги – Плащане по полица  ще получат пълна информация как да направят нужното им плащане.

УНИКА България се присъединява към общите усилия за справяне с вирусната епидемия и потенциалните последствия от нея, като сме предприели всички необходими мерки това да не бъде в ущърб на нуждите на нашите клиенти.

За УНИКА:

Застрахователните компании „УНИКА“ АД и „УНИКА Живот“ АД са част от УНИКА Иншурънс Груп - една от водещите застрахователни компании в Австрия и Централна и Източна Европа. Около 20 000 служители и ексклузивни партньори обслужват над 10,1 милиона клиенти в 18 държави. УНИКА е втората по големина застрахователна група в Австрия с пазарен дял от около 21% и оперира в Централна и Източна Европа в страните: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Македония, Черна гора, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия и Украйна. Групата UNIQA включва и застрахователни компании в Швейцария и Лихтенщайн.
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Презастраховане"
Христо Драганов, 2001
orange_li
"Основи на застраховането"
Йото Йотов, Боян Илиев, 2004
orange_li
"Здравно застраховане"
д-р Ирена Мишева ,