УНИКА България продължава да обслужва своите клиенти предимно онлайн

17.05.2020
УНИКА България продължава да обслужва своите клиенти предимно онлайн


 

Поетапно се възстановяват единствено процеси, които затруднено могат да се изпълняват в условия на „работа от дома“

 

 

На 13 май 2020 година се преустанови въведеното в България извънредно положение. Независимо от това, в страната броят на заразените продължава да се покачва и няма реални данни, които да ни карат да вярваме, че опасността все повече хора да бъдат засегнати от COVID-19 e отминала. За УНИКА България здравето на служителите, на техните близките и на нашите клиенти е и ще продължава да бъде приоритет номер едно. Докато в страната няма трайна тенденция за намаляване на броя на заразените, не бихме поставили на риск живота и здравето на нито един от тях. Същевременно вече почти два месеца успяваме успешно да обслужваме своите клиенти дистанционно. Ето защо в УНИКА България стартира план за поетапно възстановяване единствено на процеси, които затруднено могат да се изпълняват в условия на „работа от дома“, което не надвишава моментното връщането на повече от 30% от служителите в компанията.

 

Продажбените офисите на УНИКА ще обслужват външни лица единствено след предварителна уговорка за среща и при строго спазване на всички превантивни мерки. Контакт на всеки офис може да бъде намерен в меню Клонова мрежа в секция Контакти на страницата ни www.uniqa.bg.

 

Всички услуги на УНИКА са достъпни за клиенти изцяло онлайн като плащане на вноска по застраховка, закупуване на застрахователен продукт, подновяване на застраховка, подаване на иск за обезщетение, включително и на автомобил, като е нужно само да се изпрати снимка на увредената част на колата.

 

За да бъде предявена претенция по всякакъв вид застраховка е достатъчно да се посети секция Онлайн услуги – Уведомление за щети на www.uniqa.bg или да се свържете с УНИКА на телефон 0700 111 50.

 

Искове по здравни застраховки ще бъдат обработени без представяне на оригинални финансови документи, като застрахователят запазва правото да изиска същите допълнително.

Физическият достъп до деловодството на УНИКА България e ограничен, като документи се приемат онлайн или на регистратура в централно управление.

 

УНИКА България продължава да предлага различни услуги за своите клиенти, с което да облекчи както процеса по обслужването на застрахователния договор, така и грижите по застрахования обект. Ценим времето и здравето на своите клиенти и се стремим максимално да ограничим нуждата от излишен физически контакт в условия на пандемия.

 

Актуална информация и съдействие, клиентите могат да получават на денонощния телефон 0700 111 50, на имейл info@uniqa.bg, както и на сайта на УНИКА България www.uniqa.bg.

 

 

За УНИКА:

Застрахователните компании „УНИКА“ АД и „УНИКА Живот“ АД са част от УНИКА Иншурънс Груп - една от водещите застрахователни компании в Австрия и Централна и Източна Европа. Около 20 000 служители и ексклузивни партньори обслужват над 10,1 милиона клиенти в 18 държави. УНИКА е втората по големина застрахователна група в Австрия с

 

 

 пазарен дял от около 21% и оперира в Централна и Източна Европа в страните: Албания,

Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Македония, Черна гора, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия и Украйна. Групата UNIQA включва и застрахователни компании в Швейцария и Лихтенщайн.

 

 
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Икономика на застраховането"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Застрахователен пазар"
Боян Илиев, Ирена Мишева, 2005
orange_li
"Наръчник на застрователния посредник"
Христо Драганов Румен Гълъбинов, 2003