Д-р Карл Финк от Vienna Insurance влиза в Надзорния съвет на ЗПАД "Булстрад". Дали ще има обединение...?

27 Септември 2006 г.,zastrahovatel.com

Извънредното Общо събрание на акционерите на ЗПАД "Булстрад",проведено на 27.09.2006г. е одобрило за член на Надзорния съвет на компанията д-р Карл Финк,който е председател на Надзорния съвет на ЗК "Български имоти" АД и член на Управителния съвет на "Vienna Insurance Group ". Той ще заеме мястото на Антон Андонов.
 
За ръководител на специализираната служба за вътрешен контрол, създадена съгласно изискванията на Кодекса за застраховане, е избрана Милка Велева - досегашен финансов директор на ЗПАД "Булстрад".

Дали ще има обединение...?

Противно но слуховете, че ще последва обединяване на двете български дружества - ЗК”Български имоти”АД и ЗПАД “Булстрад” (на първата Винер Щедтише е почти 100-процентов собственик,а във втората има дял посредством 60-процентовото си участие в TBIH), Zastrahovatel.com счита, че двете компании ще запазят своята самостоятелност.
Основание да смятаме това ни дава политиката, която австрийският застраховател Винер Щедтише провежда в страните от Централна и  Източна Европа, в които има свои дружества.Така например в Украйна и в Русия , където Винер Щедтише притежава по две дружества, същите съществуват и се развиват самостоятелно едно от друго. Мотивът на австрийците е да не се изразходват средства за популяризиране /реклама/ на ново име /търговска марка,brend/.

Zastrahovatel.com не изключва и другия възможен вариант.Ако се стигне до обединяване,то това ще е прецедент в провежданата от Винер Щедтише - Vienna Insurance Group  стратегия за развитие в ЦИЕ.

 

 

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки