Първи по рода си проект във висшето образование в България

02 Февруари 2009 г.,zastrahovatel.com
ВУЗФ стартира съвместна програма за обучение с University of Maryland University College

На 16 януари т. г. д-р Сюзън Олдридж - президент на Университета на Мериленд (University of Maryland University College), и доц. д-р Григорий Вазов - президент на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), подписаха на официална церемония в Гранд хотел «София» първия в България Договор за съвместна програма за обучение между българско и чуждестранно висше учебно заведение.

На церемонията в препълнената зала „Триадица» присъстваха посланикът на САЩ у нас Н. Пр. Нанси Макълдауни и Н. Пр. Михаил Клепетко - посланик на Чешката република, която от 1 януари т. г. председателства ЕС. Сред гостите бяха председателят на Комисията по образование и наука в Народното събрание Лютви Местан, постоянният представител на Световната банка в България Флориан Фихтл, председателята на НОИ доц. д-р Й. Христосков, председателят на Сметната палата В. Димитров, председателят на КФН А. Апостолов, председателят на АБЗ О. Пенев, председателят на БАДДПО Н. Абаджиев, представители на държавни институции, ръководители на банки, застрахователни, осигурителни и инвестиционни дружества, ръководители на висши учебни заведения и университетски преподаватели, бизнесмени. Тук бе и академичното ръководство на ВУЗФ.

 

 1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки